Košarka
SPORTOVI
Košarka
prvaci na koljenima

Thunder još jednom demolirao Warriorse: Westbrook 'samljeo' Curryja

Cijele sezone smo se pitali 'kako zaustaviti Stepha Curryja i društvo?'. Sada se Warriorsi pitaju kako zaustaviti Russella Westbrooka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Golden State Warriorsi, koje se cijele sezone uspoređivalo s legendarnom dinastijom Chicago Bullsa iz 90-ih čiji su rekord po broju pobjeda u regularnom dijelu sezone srušili, nalaze se na rubu eliminacije. Na krilima blago rečeno čudesnog Russella Westbrooka Oklahoma City Thunder drugu je utakmicu zaredom uništio 'ratnike', ovoga puta rezultatom 118:94, te je poveo s 3:1 u finalu Zapadne konferencije u seriji do četiri pobjede.

Westbrook je upisao triple-double s 36 poena, te po 11 skokova i asistencija. Warriorsi su po prvi put ove sezone doživjeli dva uzastopna poraza, te su po prvi put nakon 1972. godine upisali dva uzastopna poraza u doigravanju s 20 i više razlike. Podsjetimo, u prošloj utakmici Thunder je slavio sa 133:105.

Warriorsi su se držali u utakmici do sredine druge četvrtine kada je Thunder napravio seriju i zaključio poluvrijeme sa 72 poena, dok su Warriorsi ostali na 53. U trećoj četvrtini Klay Thompson upisao je 19 uzastopnih koševa svoje momčadi te ju doveo do jednoznamenkastog zaostatka, no već početkom posljednje dionice Oklahoma je ubacila u brzinu više i zaključila susret.

Kevin Durant pridodao je 26 poena i 11 skokova, dok je Andre Roberson upisao rekord karijere od 17 poena i 12 skokova. Westbrook je, spomenimo, upisao 'tek' prvi triple-double u doigravanju ove sezone, nakon što ih je u regularnom dijelu sezone zabilježio 18.

Kod Warrirosa, koji moraju slaviti u idućoj utakmici pred svojim navijačima kako bi ostali živi u seriji, je najkorisniji igrač lige (MVP) Steph Curry ostao na svega 19 koševa uz mizeran šut od 6-20 iz igre.

Peta utakmica serije igra se u noći s četvrtka na petak u Oaklandu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider