Košarka
SPORTOVI
Košarka
Aldridge rekordno

NBA: Miami 'čupao' pobjedu, veliki preokret Portlanda

Aktualni prvaci NBA lige, košarkaši Miami Heata, slavili su u noći s četvrtka na petak protiv oslabljenih Los Angeles Lakersa sa 109:102.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bila je to četvrta utakmica zaredom u kojoj trener Miamija Erik Spoelstra nije na raspolaganju imao Dwyanea Wadea, te još jedna od onih u kojoj njegova momčad stvori dvoznamenkastu razliku u prvom poluvremenu, a onda u nastavku sve prosipa. Miami je u prvom poluvremenu imao i 16 poena razlike, no Lakersi su u posljednjoj dionici smanjili prednost na svega četiri. Bliže od toga nije išlo, ponajviše zahvaljujući Chrisu Boshu i LeBronu Jamesu koji su kombinirano ubacili 58 poena.

Bosh je u dresu Heata, otkako je pristigao iz Toronta, uzeo 20 šuteva u svega devet utakmica, no zanimljivo Miami je slavio u svih devet! James je pak učinku od 27 poena pridodao 13 skokova i šest asistencija. Lakerse su u poenima predvodili Jodie Meeks i Pau Gasol, a obojica su ubacila po 22.

U drugoj utakmici večeri Portland je izbjegao upisati treći uzastopni poraz po prvi put ove sezone, te je slavio protiv Denver Nuggetsa 110:105. LaMarcus Aldridge upisao je 44 poena, rekord karijere, i 13 skokova, te je predvodio Portland do preokreta u drugom poluvremenu.

Naime, Denver je u jednom trenutku treće četvrtine imao velikih 15 poena prednosti, a u posljednju je dionicu ušao s razlikom od pet koševa. Međutim, Portland je furioznim početkom posljednje dionice preuzeo vodstvo i više se nije osvrtao. Wesley Matthews pridodao je 24 poena u dresu Trail Blazersa, dok je najefikasniji kod gostiju bio Wilson Chandler s 18 poena i svega tri skoka.

NBA liga, četvrtak:

Miami – LA Lakers 109:102 (Bosh 31k, James 27k, 13s, 6a / Gasol 22k, 11s)

Portland – Denver 110:105 (Aldridge 44k, 13s / Chandler 18k, 3s)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider