Košarka
SPORTOVI
Košarka
koš za 0.7 sekundi

VIDEO Westbrook i Durant priredili šou, 'stari' Wade digao Miami na noge

U noći s nedjelje na ponedjeljak u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta Miami Heat okrenuo je Memphis, dok su Durant i Westbrook 'poludili' u nastavku i nadoknadili -16 u pobjedi Oklahome Cityja...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedini Hrvat koji je sinoć istrčao na terene u NBA ligi bio je Damjan Rudež, koji je u porazu svoje Minnesote Timberwovles, 108-101, od Phoenix Sunsa igrao 22 minute i zabio 11 koševa, te upisao jednu asistenciju.

Brandon Knight je zabio sedam trica u ukupnom učinku od 25 koševa za pobjedu Sunsa nad Minnesota Timberwolvesima. U zadnjoj četvrtini je zabio devet koševa, sve trice, Timberwolvesi su 25 puta gubili loptu, od čega devet puta u trećoj četvrtini što je pomoglo Sunsima da preuzmu kontrolu nad utakmicom do kraja.

Zach LaVine je bio najčinkovitiji kod Wolvesa sa 28 poena, a Kevin Martin je dodao 19 koševa. Sunsi nisu zabili koša prve četiri minute zadnje četvrtine i Minnesota je smanjila razliku s 19 poena na jednoznamenkastu brojku. No onda tricom P.J. Tuckera nešto manje od osam minuta prije kraja, te polaganje Erica Bledsoea vraćaju vodstvo Phoenixa na 90-75. Minnesota se još jednom približila, na 104-99, nakon trice LaVinea 35 sekundi do kraja, ali bilo je prekasno.

Bledsoe je zabio 23 koša uz devet asistencija plus četiri ukradene lopte, Alex Len je dodao 18, a Jon Leuer 12 za Sunse.

Miami Heat je noćas, iako je bio u zaostatku čak 16 koševa u jednom trenutku i veći dio drugog poluvremena, sa 100-97 pobijedio Memphis Grizzliese. Dwyane Wade je pogodio koš 21.9 sekundu prije kraja i tako osigurao Miamiju jedino vodstvi u drugom poluvremenu. Chris Bosh je predvodio Heat sa 22 pogodaka, Gerald Green je ubacio 16 koševa, a Luol Deng 15 za Miami. Heat je gubio 75-59 pred kraj treće četvrtine, a susret je zaključio sa serijom 11:0.

Wade je utakmicu završio sa 14 koševa. Najbolji strijelac Memphisa bio je Jeff Green sa 26 poena, dok je Barnes upisao double double sa 13 koševa i 13 skokova.

Philadelphia je upisala još jedan, 24. poraz. Sinoć su s 96-76 bolji bili Toronto Raptorsi. Luis Scola je zabio 22 koša, od čega 14 u prvoj četvrtini za Toronto (16-9), koji je tako nadoknadio razliku od osam koševa i napravio seriju 24-8 kojom je zatvorio taj prvi dio utakmice.

Najbolji je kod Raptorsa bio DeMar DeRozan s 25 koševa i osam skokova, Kyle Lowry je ubacio 16 uz pet skokova. Jahlil Okafor je predvodio 76erse s 23 koša i 14 skokova. Robert Covington je dodao 15 koševa uz devet skokova.

Kevin Durant je zabio 31 koš, a Russel Westbrook 25 uz 11 skokova i Oklahoma City Thunder je sa 104-98 pobijedio Utah Jazz, ali tek nakon produžetka. Thunder je uspio nadoknaditi razliku od 16 koševa za drugu pobjedu nad Jazzom u tri dana.

Rodney Hood je ubacio 23 koša, Gordon Hayward 22 i Alec Burks 21 za Jazz.

Utah Jazz je kontrolirala prvo poluvrijeme stvorivši prednost 51-35, međutim Westbrook i Durant su 'poludili' na početku nastavka, te su se brzinski vratili u utakmicu. Utah je imala posljednji napad u regularnom dijelu utakmice, ali je dodavanje Haywarda završilo u trećem redu tribina. Durant je promašio šut za pobjedu, no u pet dodatnih minuta produžetka nikakvih problema za Thunder nije bilo.

Potez večeri pripao je Westbrooku koji je u posljednjim trenucima prvog poluvremena (0.7 sekundi prije kraja) izveo sam sebi loptu sa strane i pogodio za smanjenje vodstva. Razigravač OKC-a je bacio loptu u leđa suparničkom igraču, pokupio ju i pogodio daleki šut.

U drugom poluvremenu svjetlo reflektora pripalo je i Sergeu Ibaki, koji je brutalno blokirao Haywarda u pokušaju polaganja.

NBA liga, nedjelja:

Miami Heat - Memphis Grizzlies 100-97

Phoenix Suns - Minnesota Timberwolves 108-101
(Damjan Rudež je igrao 21:51 minutu, 1 asistencija, 11 skokova)

Toronto Raptors - Philadelphia 76-ers 96-76

Oklahoma City Thunder - Utah Jazz 104-98 (produžetak)

 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider