Košarka
SPORTOVI
Košarka
francuz 'zakucao' boston

VIDEO Veličanstveni nastup Marija Hezonje: Predvodio povratak Magica

Mario Hezonja odradio je najbolju utakmicu u NBA ligi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Orlando Magica pobijedili su Boston Celticse 119-114 uz odličnu predstavu Marija Hezonje koji je zabio 17 koševa, te upisao tri skoka i isto toliko asistencija. Jedna asistencija Hezonje bila je uistinu za divljenje, dok su dvije od tri pogođene trice bile ubačene s više od sedam metara.

Hezonja je bio i strijelac nekih krucijalnih poena u prvoj i posljednjoj četvrtini kada je Magic nadoknadio zaostatak za favoriziranih Celticsima. Malo manje od pet minuta prije kraja Hezonja je stavio tricu za +4 Orlanda...

Trener Scott Skiles dao je hrvatskom reprezentativcu čak 33 i pol minuta u ovoj utakmici, a s obzirom da je Hezonja opravdao njegovo povjerenje, moguće da će i u narednim utakmicama dobivati osjetnije veću minutažu.

Orlando je stigao do pobjede premda je sredinom treće četvrtine gubio 14 koševa razlike (56-70). Međutim, domaćin je serijom 18-3 do konca četvrtine stigao do vodstva 74-73, a potom u zadnjoj dionici i do pobjede.

"Ponovo smo imali dosta pogrešaka, međutim trebali smo ovu pobjedu i uspjeli smo je izboriti," kazao je trener Magica Scott Skiles nakon što je njegova momčad prekinula niz od osam uzastopnih poraza.

Orlando je do pobjede vukao Evan Fournier sa 24 koša pri čemu je 15 zabio u posljednjoj četvrtini. Aaron Gordon je upisao 19 koševa i 14 skokova, a odličan je bio i naš Mario Hezonja sa 17 koševa, te po tri skoka i asistencije. Tobias Harris je dodao 16 koševa, a Nikola Vučević 16 koševa, 13 skokova i sedam asistencija.

"Loše smo ušli u susret, no u nastavku smo pronašli pravi ritam. Ovo je velika pobjeda," kazao je Fournier.

U suparničkim redovima najefikasniji su bili Marcus Smart sa 26, Isaiah Thomas sa 23, a Avery Bradley sa 22 koša.

"U posljednjoj četvrtini smo očajno odigrali u obrani i to je presudilo u ovom susretu. Primili smo previše lakih koševa," ljutio se nakon susreta Bostonov trener Brad Stevens.

Novu pobjedu, 44. uz svega četiri poraza, upisali su Golden State Warriorsi pobijedivši u Madison Square Gardenu New York Knickse 116-95. Warriorsi su loše ušli u susret, međutim sjajnom igrom u drugoj i trećoj četvrtini slomili su Knickse i potom rutinski priveli susret kraju. Drugu i trećinu četvrtinu Golden State je dobio 19 razlike (64-45) i nakon toga nije bilo dvojbe oko pitanja pobjednika.

"Bilo je to naše najgore otvaranje utakmice ove sezone. Dečki se očito nisu na vrijeme probudili," kazao je sa smiješkom trener Warriorsa Steve Kerr. Međutim, nakon prve četvrtine nije mu bilo do smijeha.

"Trener nas je nakon prve četvrtine dobro izgrdio," kazao je Klay Thompson, dok je Draymond Green dodao: "Već dugo ga nisam vodio tako ljutog. Iznenadio me svojom žestinom."

Warriorsi su stigli do uvjerljive pobjede premda je Stephen Curry zabio svega 13 koševa uz šut 5-17 iz igre. No, zato je briljirao Thompson sa 34 koša pri čemu je zabio pet trica iz šest pokušaja, dok je Green upisao deveti 'triple-double' ove sezone - 20 koševa, 10 skokova i 10 asistencija. Kod Knicksa je najefikasniji bio Carmelo Anthony sa 24 koša i 10 skokova, dok je Kristaps Porzingis dodao 14 koševa.

Miami je u AmericanAirlines Areni pobijedio Atlantu 105-87 ostvarivši četvrtu uzastopnu pobjedu. Posljednji put Miami je spojio četiri pobjede u travnju 2014. Heat su do slavlja predvodili Chris Bosh sa 18 koševa, te Luol Deng i Dwyane Wade sa po 17 koševa. U gostujućim redovima najefikasniji su bili Paul Millsap i Al Horford sa po 17 koševa.

LA Clippersi su u Staples Centru deklasirali Chicago Bullse 120-93. Jamal Crawford sa 26 i J.J. Redick sa 21 košem bili su najefikasniji kod domaćina, dok su Jimmy Butler sa 23 i Derrick Rose sa 20 koševa predvodili Bullse.

Portland je pobijedio Minnesotu 96-93 upisavši četvrtu uzastopnu pobjedu, te treću ove sezone protiv Timberwolvesa. Bio je to ujedno i 11. uzastopni gostujući poraz Minnesote u čijim redovima nije bilo Damjana Rudeža. Portland su do pobjede predvodili CJ McCollum i Damian Lillard, dok je u suparničkim redovima najefikasniji bio Karl-Anthony Towns. Svi su zabili po 21 koš.

NBA liga, nedjelja:

Orlando - Boston 119-114
Portland - Minnesota 96-93
Miami - Atlanta 105-87
NY Knicks - Golde State 95-116
LA Clippers - Chicago 120-93
Dallas - Phoenix 91-78
LA Lakers - Charlotte 82-101

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider