Košarka
SPORTOVI
Košarka
nije stao trpati

Butler, Afflalo i Williams eksplodirali s 30+ poena u večeri bez 'velikih'

U noći s nedjelje na ponedjeljak odigrano je pet utakmica u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta - NBA...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U noći s nedjelje na ponedjeljak Los Angeles Lakersi su pobijedili Phoenix Sunse 97-77 ostvarivši treću uzastopnu pobjedu što im nije uspjelo od veljače prošle godine. Bio je to ujedno i deveti uzastopni poraz Sunsa.

Lakerse je do tek osme pobjede ove sezone u NBA ligi, uz 27 poraza (gori omjer pobjeda i poraza ima tek Philadelphija 3-33), predvodio Lou Williams s 30 koševa pri čemu je zabio šest trica. Larry Nance Jr je dodao 15 koševa i 14 skokova, a Roy Hibbert 13 koševa. Kobe Bryant nije nastupio zbog ozljede ramena. Kod Sunsa najefikasniji su bili Brandon Knight sa 25 koševa i devet asistencija, te Mirza Teletović sa 16 koševa i osam skokova.

Miami je na gostovanju slavio protiv Washingtona 97-75. Domaćin se držao tek u prvoj četvrtini, a nakon što je Miami dobio drugu dionicu 25-7 više nije bilo povratka. Zanimljivo, Wizardsi su prošlog mjeseca na gostovanju zabili Miamiju 114 koševa i upisali pobjedu. Ovoga puta postigli su daleko manje koševa.

Goste su do pobjede predvodili Chris Bosh s 23 koša i sedam skokova, Goran Dragic s 18, te Gerald Green s 15 koševa. Odličan je bio i Hassan Whiteside sa šest koševa, ali i 13 skokova te šest blokada. Kod domaćina najefikasniji su bili John Wall s 14 i Ramon Sessions s 13 koševa.

Portland je slavio na gostovanju kod umornih Denver Nuggetsa, koji su večer ranije pali tek u produžetku protiv Golden State Warriorsa. Trail Blazersi su slavili sa 112:106, a do pobjede ih je predvodio C. J. McCollum s 25 poena.

Uvjerljivu 111:97 pobjedu upisao je i New York protiv Atlante. Knickse je pred svojim navijačima do pobjede predvodio Arron Afflalo s 38 poena (14-17 iz igre, 7 trica).

Jimmy Butler je u gostujućoj pobjedi Bullsa protiv Toronta 115-113 zabio čak 40 koševa u drugom poluvremenu oborivši klupski rekord koji držao Jordan. 'Gospodin zrak' je 1988. protiv Milwaukeea zabio 39 koševa u jednom poluvremenu i do sada je to bio klupski rekord. Butler je zabio ukupno 42 koša uz šut iz igre 15-23, te 10-11 s linije slobodnih bacanja. Dodao je i pet asistencija i četiri skoka.

"Molim vas nemojte me uspoređivati s Jordanom. Mislim da to nema smisla. Ja se trudim biti što bolji, ali samo je jedan Michael Jordan," kazao je 26-godišnji košarkaš iz Houstona.

Butler je 'poludio' nakon što je u drugoj četvrtini dobio laktom u glavi pri čemu je zaradio jedan šav.

"Stvarno sam poludio nakon što me DeMarre Carroll slučajno udario. Izašao sam na parket i zaigrao maksimalno agresivno. Sada me više nitko neće udarati," kazao je sa smiješkom.

Odličan je bio i Pau Gasol koji je upisao 17-ti 'double-double' ove sezone. Ovoga puta upisao je 19 koševa i 13 skokova. Nikola Mirotić je dodao 17 koševa. U domaćim redovima trojica igrača su ubacila više od 20, no to nije bilo dovoljno za pobjedu. DeMar DeRozan je ubacio 24 koša, Kyle Lowry je dodao 22 koša i 10 asistencija, a Luis Scola 22 koša i pet skokova.

"U posljednjoj četvrtini smo primili 34 koša što je nedopustivo. Butler je bio sjajan, no mi smo u obrani igrali očajno," kazao je Dwane Casey, trener Raptorsa koji su zadnji put dobili Bullse u prosincu 2013.

NBA liga:

Washington - Miami 75-97
New York - Atlanta 97-111
Toronto - Chicago 113-115
Denver - Portland 106-112
LA Lakers - Phoenix 97-77

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider