Košarka
SPORTOVI
Košarka
ne idi u mirovinu...

VIDEO Kao u najboljim danima: Bryant ponovno odveo Lakerse do slavlja

Kobe Bryant drugu je utakmicu zaredom odlučio susret u korist svoje momčadi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kobe Bryant je ove sezone rijetko podsjetio kakav je igrač bio u svojim najboljim danima, ali na gostovanju u New Orleansu je upravo on bio najzaslužniji za pobjedu LA Lakersa 99-96 u kojoj je sudjelovao s 27 koševa i 12 skokova.

Bio je to dvoboj u kojem su gosti većim dijelom utakmice imali prednost, a najveća je iznosila 13 poena. No, o pobjedniku se ipak odlučivalo u posljednjoj minuti. I tu se Bryant pokazao ključnim igračem Lakersa kad je 58 sekundi prije kraja pogodio tricu za vodstvo 98-92 koje Pelicansi nisu uspjeli dostići, iako je Jrue Holiday sa sirenom šutirao tricu za produžetak. No, njegov pokušaj nije završio ni na obruču.

Uz više ovakvih njegovih predstava, Lakersi bi zasigurno u Bryantovoj oproštajnoj sezoni imali daleko bolji učinak od sadašnjih 11-41.

"Pomalo sam se osjećao kao da istjerujem demone. Želio sam u povratku na ovaj parket odigrati dobru utakmicu. Radio sam prošlog ljeta kao luđak. Frustrirajuće je kad ne vidiš rezultate tog rada. Mislio sam da se to možda događa kad ostariš, koliko god se trudio - ne pomaže. No, nisam pomislio odustati. I da se ovakva utakmica nikad nije dogodila, opet bih se na kraju sezone mogao pogledati u ogledalu i biti zadovoljan onim što vidim", rekao je Bryant nakon što je drugu utakmicu zaredom donio Lakersima pobjedu (pobjeda protiv Minnesote) i nakon što je treću utakmicu zaredom bio na preko 20 koševa.

Bryantu su najviše pomogli Jordan Clarkson s 18 koševa i D'Angelo Russell s 13 poena. Domaći trener Alvin Gentry svojim je igračima zamjerio sebičnost u napadu i nepoštivanje obrambenih zadataka, što ih je odvelo u još jedan poraz, iako je Anthony Davis bio prvo ime dvoboja s 39 koševa i 11 skokova. Jrue Holiday je ubacio 19 poena, Bryce Dejean-Jones i Ryan Anderson po 17, a svi ostali ukupno samo četiri.

Kyle Lowry je ubacio 30 koševa (trice 7/10) i podijelio osam asistencija, ali je za pobjedu Toronta u Portlandu 110-103 najveće zasluge pripisao suigraču DeMaru DeRozanu koji je ubacio 29 poena. Raptorsi su tako prekinuli niz Trail Blazersa od pet pobjeda. Damian Lillard je predvodio domaću momčad s 27 koševa i 11 asistencija, dok je C. J. McCollum ubacio 21 poen.

Houston Rocketsi su na gostovanju u Phoenixu slavili sa 111-105, a dokazali su da mogu pobjeđivati i kad James Harden pogodi samo četiri od 19 lopti upućenih prema košu. Najveće zasluge za pobjedu gostiju idu Coreyju Breweru (24 koša, trice 3/5) i Trevoru Arizi (22 koša). Harden je završio dvoboj sa 17 poena, a Dwight Howard ugrabio 16 skokova uz pet koševa. Houston je iz 24 izgubljene lopte Sunsa postigao 38 koševa. Strijelce Phoenixa je s 22 koša predvodio Archie Goodwin, a Alex Len je uz 12 poena imao 18 skokova.

Jedinu domaću pobjedu u noći s četvrtka na petak ostvario je Detroit koji je u svojoj dvorani svladao New York sa 111-105. Šestoricu strijelaca Pistonsa s dvoznamenkastim učinkom predvodili su Stanley Johnson s 22 koša i devet skokova, Reggie Jackson s 21 poenom i Andre Drummond sa 17 koševa i 13 skokova. Sjajnu utakmicu za Knickse odigrao je Rick Lopez koji je imao 26 poena i 16 skokova, Arron Afflalo je ubacio 24 koša, ali je Carmelo Anthony pogodio samo četiri od 18 šuteva iz igre pa ipak završio dvoboj s 19 poena, 11 skokova i osam asistencija.

NBA rezultati, 4.2., četvrtak:

Portland - Toronto 103-110

Phoenix - Houston 105-111

New Orleans - LA Lakers 96-99

Detroit - New York 111-105

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider