Košarka
SPORTOVI
Košarka
prvi put ove sezone

Curry je 'zaustavljen', ali Warriorsi ni približno: Rekord im je pred nosom

Golden State Warriorsi izjednačili su najbolji start u povijesti NBA lige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Golden State Warriorsa izjednačili su najbolji start u povijesti NBA lige gostujućom pobjedom 118:105 protiv Denver Nuggetsa. Iako je Stephen Curry bio 'zaustavljen' (19 koševa, prvi put ove sezone manje od 20), ostatak njegovih suigrača odradio je sjajan posao i pravom momčadskom košarkom bez ikakvih problema riješio gostovanje u Pepsi Centeru. Bila je to 15. uzastopna pobjeda Warriorsa (15-0) po čemu su se izjednačili s generacijom Washington Capitolsa (1948/1949) i Houston Rocketsa (1993/1994). Priliku da samostalno zasjednu na vrh te rubrike rekorda Golden State Warriorsi imat će u utorak kada im u goste dolaze slabašni LA Lakersi.

Klay Thompson bio je s 21 poenom najbolji strijelac momčadi iz Oaklanda, u kojoj su se apsolutno svi igrači upisali u strijelce (4 poena najmanje). Darrell Arthur bio je najbolji strijelac domaćina s 21 poenom.

Oklahoma City Thunder preokrenuo je dvoznamenkasti zaostatak u pobjedu 117:114 protiv Dallas Mavericksa. Russell Westbrook još je jednom predvodio svoju momčad do slavlja. U izostanku Kevina Duranta, Westbrook je upisao 31 poen, 11 asistencija, te je u posljednje 63 sekunde ubacio dvije ključne lopte za pobjedu kojom je OKC prekinuo Dallasov niz od šest pobjeda.

Deron Williams držao je Maverickse u utakmici s 20 poena, ali je na kraju 'zabrljao' s promašenim šutom, da bi nekoliko sekundi kasnije pokupio 'bananu' od Sergea Ibake. Posljednji pokušaj Dallasa da odvede utakmicu u produžetak završio je daleko od obruča.

New Orleans Pelicansi upisali su drugu uzastopnu, ali tek treću pobjedu u sezoni protiv Phoenix Sunsa. Anthony Davis imao je monstruoznu večer u kojoj je upisao 32 poena, 19 skokova i četiri blokade. Pripomogli su i Ryan Anderson s 29, te Eric Gordon s 20 poena. Kod Sunsa je Eric Bledsoe zabilježio 29 koševa, dok je podbacio Brandon Knight promašivši 13 od 18 pokušaja iz igre.

Brooklyn Netsi Bojana Bogdanovića upisali su 111:101 pobjedu protiv Boston Celticsa, no naš se košarkaš nije previše proslavio u tom susretu. Za 18 i pol minuta na parketu Bogdanović je upisao pet poena (1-6 iz igre, 2-2 slobodna bacanja), tri skoka i dvije izgubljene lopte.

Brook Lopez je predvodio Netse do pobjede s 23 poena i 10 skokova, dok je Jarrett Jack ubacio 13 od svoja 22 koša u posljednjoj dionici. Celticsima nisu pomogli ni Isaiah Thomas i Avery Bradley koji su upisali po 27 poena.

Najveće iznenađenje večeri priredili su Toronto Raptorsi koji su razbili LA Clipperse u gostima. Iako rezultat ne sugerira tako, 91:80, Raptorsi su na poluvremenu imali 29 poena prednosti. Clippersi su se uspjeli vratiti na svega -8 u posljednjoj dionici, ali bliže od toga nije išlo. DeMar DeRozan i DeMarre Carroll predvodili su Toronto do pobjede sa po 21 poenom, dok su Blake Griffin i Chris Paul kombinirano zadržani na svega 22 koša.

Nakon što su započeli sezoni s omjerom pobjeda i poraza 4-0, Clippersi su upali u crnu rupu. Izgubili su zadnje tri utakmice, te sedam od posljednjih devet.

NBA liga, nedjelja:

LA Clippers - Toronto 80:91
Brooklyn - Boston 111:101
New Orleans - Phoenix 122:116
Oklahoma City - Dallas 117:114
Denver - Golden State 105:118
LA Lakers - Portland 93:107

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider