Košarka
SPORTOVI
Košarka
Emocionalan povratak

Kad se legende vrate kući: Ovog će se sjećati cijeli život

Nakon 1274 utakmice u karijeri Paul Pierce sinoć je odigrao svoju prvu utakmicu kao gost u Bostonovom TD Gardenu...

Pierceovi Brooklyn Netsi slavili su tijesnu pobjedu 85-79, a za njega i bivšeg mu suigrača iz Celticsa Kevina Garnetta bio je to emotivan povratak u Boston nakon transfera u Netse koji se dogodio u lipnju prošle godine. Publika u TD Gardenu obojicu je bivših igrača pozdravila ovacijama, skandirajući njihova imena, a svaki od njih na kraju je postigao tek po 6 koševa.

Sama utakmica bila je nekvalitetna i obje su momčadi iz igre šutirale ispod 40 posto, ali je na kraju klupa Netsa prevagnula na njihovu stranu i donijela im 10. pobjedu u zadnjih 11 ogleda. Andray Blatche sa 17 koševa i Andrej Kirilenko s 11 predvodili su Netse, dok je kod Bostona prednjačio Brandon Bass sa 17 koševa i 8 skokova.

New York Knicksi savladali su u svom Madison Square Gardenu Los Angeles Lakerse 110-103, a Carmelo Anthony je u dvije posljednje utakmice ubacio ukupno 97 koševa. Nakon 62 koša Charlotti, ubacio je 35 koševa Lakersima. Rekorder Knicksa po najvećem broju ubačaja u dvije utakmice zaredom je Bernard King s ukupno 103 koša.

Raymond Felton dodao je 20 koševa, Tim Hardaway Junior ubacio je 16 od svojih 18 koševa u drugom poluvremenu, dok je J.R. Smith dodao 16 koševa. Lakersima je to pak bio četvrti uzastopni poraz u završnoj od sedam uzastopnih gostujućih utakmica. Jodie Meeks predvodio je Lakerse s 24 koša, dok je Pau Gasol upisao 20 koševa uz 13 skokova.

Veliku je utakmicu odigrao Stephen Curry predvodivši svoje Golden State Warriorse do domaće 103-88 pobjede nad Portlandom. Upisao je 38 koševa, uz 8 asistencija i sedam skokova, a pogodio je pritom i pet trica. David Lee upisao je double-double sa 17 koševa i 12 skokova, Klay Thompson dodao je također 17 koševa, dok je Andre Iguodala ubacio 12 koševa uz 10 skokova. Kod Portlanda je najefikasniji s 21 košem bio Wesley Matthews.

Anthony Davis predvodio je New Orleans Pelicanse do domaćeg trijumfa nad Orlandom 100-92, a upisao je 22 koša, 19 skokova i 7 blokada. Vrlo je dobru utakmicu za Pelicanse odigrao i Tyreke Evans koji je ušavši s klupe upisao 23 koša, 7 asistencija i 7 skokova, dok se kod Orlanda istaknuo Arron Afflalo s 25 koševa.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider