Košarka
SPORTOVI
Košarka
brutalni faul griffina

VIDEO Thunder se zahuktava, zakucavanje Ronda od kojeg zastaje dah

U noći s četvrtka na petak odigrane su četiri utakmice najjače košarkaške lige svijeta - NBA lige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Svega četiri utakmice odigrane su u noći s četvrtka na petak u NBA ligi, u kojima su sve pobjede odnijeli domaćini.

Oklahoma City upisala je treću uzastopnu pobjedu na krilima trojca Kevin Durant, Russell Westbrook, Serge Ibaka. Thunder je sa 107:94 slavio protiv Atlanta Hawksa, a Durant je pritom upisao 'triple'double' (25 poena, 12 skokova i 10 asistencija), sedmi u karijeri. Westbrook i Ibaka pridodali su po 23 koša i 10 asistencija, odnosno skokova.

Kod Hawksa je najefikasniji bio Kent Bazermore (22 poena), no problem za goste bio je slab skok (52-34 u korist Thundera).

U napetoj utakmici u Chicagu Bullsi su s 83:80 slavili protiv Los Angeles Clippersa. Pau Gasol predvodio je Chicago do pobjede i prekida niza od tri poraza s 24 poena.

Pitanje je bi li Bullsi upisali pobjedu da sredinom treće četvrtine nije isključen najbolji igrač Clippersa, Blake Griffin, zbog nehotičnog udaranja Taja Gibsona. U pokušaju da blokira šut ispod koša Griffin je u glavu udario Gibsona. Sportski se ispričao, no to kod sudaca nije imalo nikakve koristi.

Jimmy Butler je nakon rekorda karijere od 36 poena upisao svega 14 u redovima Bullsa, dok je najefikasniji kod Clippersa bio spomenuti Griffin s 18 koševa.

Brooklyn Netsi Bojana Bogdanovića upisali su 100:91 pobjedu protiv Philadelphije 76ersa, a naš je reprezentativac ponovno dobio osjetnu minutažu. Bogdanović je na parketu proveo 32 i pol minute, a za to je vrijeme upisao 10 poena (4-7 iz igre), tri skoka i isto toliko asistencija.

Andrea Bargnani je predvodio Netse do pobjede s 23 koša, dok je kod 76ersa najefikasniji bio Jahlil Okafor s 22 poena i 10 skokova.

Sacramento je pred svojim navijačima slavio protiv New York Knicksa s tijesnih 99:97, iako je u jednom trenutku imao i 19 koševa prednosti. Kingse su do pobjede predvodili DeMarcus Cousins s 27 poena i 11 skokova, te Rajon Rondo sa 16 koševa i 12 asistencija.

Potonji je osim učinka ostao zapažen po zakucavanju u samoj završnici utakmice. Rondo je probio obranu Knicksa po lijevoj strani i onda monstruozno zakucao, te podigao cijelu dvoranu na noge. Njegovi suigrači s klupe nisu mogli vjerovati,a jedan je čak 'pao u nesvijest'.

Carmelo Anthony bio je najefikasniji kod Knicksa s 23 poena i 14 skokova, no nije uspio spriječiti četvrti uzastopni poraz svoje momčadi, kao i osmi u posljednjih 10 utakmica.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider