Košarka
SPORTOVI
Košarka
rookie trener dolazi

Šok u Clevelandu: LeBron nije znao za odluku o smjeni

Šokantna odluka zadesila je Cleveland Cavalierse i to u trenutku kada su vodeća momčad Istoka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Lanjski finalist NBA lige Cleveland Cavaliers odlučio je uručiti otkaz treneru Davidu Blattu, samo dan nakon što je ovaj stao u obranu svoje momčadi koja je na udaru kritika ove sezone, te svega nekoliko dana nakon što su Cavsi pretrpili katastrofalni domaći poraz od Golden State Warriorsa..

"Krcati talentom, ali nedostaje im kemija i kohezija. Šampionski roster bez šampionskog srca", pišu američki mediji.

"Dečki ne dobivaju dovoljno pohvala za sve što rade. Nitko nam nije darovao 30 pobjeda u ovoj sezoni. Sve su oni zaradili. Ne sviđa mi se što nas konstantno kritiziraju kada igra nije onakva kakvu su si drugi zamislili", rekao je Blatt u četvrtak nakon pobjede protiv Los Angeles Clippersa.

Blatt je na svojoj koži osjetio što to znači biznis na američki način. Iako je vodio momčad do omjera 30-11 ove sezone, prvog mjesta na Istoku, te lanjskog NBA finala, američki trener s uglavnom europskim iskustvom nije kalibar za šampionske ambicije Cavsa, barem tako smatra glavni direktor David Griffin.

"Ponekad možete pobjeđivati u utakmicama regularnog dijela sezone, ali to ne znači da igrate dobro. Ja sam često u svlačionici i vidim da postoji, odnosno ne postoji veza između trenera i igrača. Znam da zvuči kao ludost otpustiti trenera nakon omjera 30-11, ali naš raspored je dosada bio lagan. Ovo je moja odluka. Razmišljam dugoročno i Blatt nije ta osoba", tvrdi Griffin.

Iako bez trenerskog iskustva (kao glavni trener), Tyronn Lue potpisao je višegodišnji ugovor i preuzima klupu jedne od najtalentiranijih momčadi svijeta.

"Osjeća puls momčadi. On je dobro riješenje za nas", tvrdi Griffin.

Riječ je o treneru bez pravog iskustva. Točnije, Lue od 2009. godine radi kao pomoćni trener, ali nikada kao prvi i glavni trener. Od 2014. godine je u Clevelandu. Pitanje je kako će na ovu odluku reagirati najdominantniji igrač svijeta - LeBron James.

Dobro je poznata činjenica da se oko velikih rotacija u momčadi, a smjena trenera se smatra velikom rotacijom, konzultira alfu i omegu rostera LeBrona Jamesa. Međutim, ovoga se puta to nije dogodilo, što bi moglo potegnuti dodatne trzavice unutar Clevelanda.

"LeBron ne vodi ovu organizaciju. Zadatak igrača nije da im se svidi odluka, već da je poštuju".

Novu eru, pod Tyronnom Lueom, Cavsi započinju u subotu utakmicom protiv Chicago Bullsa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider