Košarka
SPORTOVI
Košarka
nagrada i iversonu

NBA igrači Jamesa Hardena proglasili najboljim u ligi

James Harden je izgubio u službenom NBA izboru za najboljeg igrača lige od Stephena Curryja, ali su ga NBA igrači izabrali kao najboljeg na inauguralnoj svečanosti dodjele nagrada Udruženja NBA igrača...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši su nagrade primili još u nedjelju, ali su dobitnici javno obznanjeni na spektakularnoj svečanosti priređenoj u noći s utorka na srijedu u Las Vegasu, koja je prenošena na televizijskim kanalima širom SAD-a.

Zvijezda Houston Rocketsa nije uspjela impresionirati novinare u službenom NBA izboru, u kojem je vođa aktualnih prvaka Golden State Warriorsa Stephen Curry odnio uvjerljivu pobjedu, ali je dobio naklonost suigrača i suparnika s kojima se borio na terenu te pobijedio u izboru u kojem su uz Hardena i Curryja nominirali bili LeBron James i Russell Westbrook.

Ipak, Stephen Curry je jedini otišao kući s dvije nagrade. U istom društvu koje je bilo nominirano za MVP nagradu, odnio je pobjedu u kategoriji "Igrač kojeg je najteže čuvati", a proglašen je najboljim i u kategoriji "Igrač odluke". LeBron James je dobio najviše glasova za nagradu "Igrač kojeg potajno želite u svojoj momčadi", a konkurenti su mu bili Stephen Curry, Anthony Davis i Tim Duncan. Najviše NBA igrača bi željelo igrati pod vodstvom Gregga Popovicha. Najboljim obrambenim igračem proglašen je centar LA Clippersa DeAndre Jordan, a najbolji novak je Andrew Wiggins koji je istu nagradu zaradio i u izboru novinara.

Dodijeljene su i tri počasne nagrade. Allen Iverson je proglašen igračem reformistom, čovjekom koji je inicirao određene promjene u igri. Chris Paul je za svoje kvalitete na terenu te promoviranje NBA lige izvan parketa dobio nagradu nazvanu po NBA velikanu Oscaru Robertsonu, a za čovjeka godine, zbog igračkih i ljudskih kvaliteta, izabran je jedan od najboljih šutera novijeg doba Ray Allen.

Pobjednici po kategorijama

MVP nagrada: James Harden

Najbolji obrambeni igrač: DeAndre Jordan

Najbolji novak: Andrew Wiggins

Igrač globalnog utjecaja: Pau Gasol

Igrač odluke: Stephen Curry

Igrač kojeg je najteže čuvati: Stephen Curry

Igrač kojeg potajno želite u svojoj momčadi: LeBron James

Trener za kojeg bi željeli igrati: Gregg Popovich


Počasne nagrade

Igrač reformist: Allen Iverson

Nagrada Oscar Robertson: Chris Paul

Čovjek godine: Ray Allen

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider