Košarka
SPORTOVI
Košarka
ide i bez curryja

NBA: Golden State izborio drugi krug doigravanja, Portland i Charlotte do breaka

Golden State pridružio se Clevelandu, Oklahoma Cityju i San Antoniju u drugom krugu doigravanja NBA lige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

I bez Stephena Curryja u momčadi, košarkaši Golden Statea s uvjerljivih su 114-81 svladali Houston u petoj utakmici prvog kruga NBA doigravanja, odigranoj u noći sa srijede na četvrtak u Oaklandu. Ovom pobjedom Warriorsi su izborili plasman u drugi krug doigravanja u kojem čekaju boljeg iz dvoboja Portlanda i LA Clippersa.

Podsjetimo, Curry se ozlijedio u četvrtoj utakmici serije protiv Houstona nakon što je proklizao na mokrom parketu i pritom oštetio koljeno.

Portland je sinoćnjim slavljem 108-98 u Los Anglesu poveo 3-2 u seriji, a u šestoj utakmici na svom terenu imat će priliku izboriti mjesto u polufinalu Zapadne konferencije. Taj je dvoboj na rasporedu u noći s petka na subotu.

Recimo da pobjeda Portlanda nije iznenađenje jer su Clippersi zaigrali bez dvojice najboljih igrača, Chrisa Paula i Blakea Griffina. Obojica su ozlijeđeni i za njih je doigravanje završeno.

Gostujuću pobjedu i najveće iznenađenje večeri ostvarili su košarkaši Charlotte Hornetsa, koji su sa 90-88 slavili u Miamiju, te poveli 3-2 u seriji. Junak dvoboja bio je Courtney Lee, koji je 25 sekundi prije kraja stavio tricu nakon skoka u napadu.

Podsjetimo, Heat je imao uvjerljivo 2:0 vodstvo nakon dvije super uvjerljive pobjede na otvaranju, međutim u iduće tri utakmice nijednom nisu ubacili ni 90 poena...

Hornetsi su domaćini u šestoj utakmici koja će biti odigrana u noći s petka na subotu.

NBA doigravanje, rezultati, 27.4:

Golden State - Houston 114-81

(Golden State je pobijedio u seriji s 4-1)

LA Clippers - Portland 98-108

(Portland vodi s 3-2 u seriji)

Miami - Charlotte 88-90

(Charlotte vodi s 3-2 u seriji)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider