Košarka
SPORTOVI
Košarka
Nesnosna vrućina

VIDEO Klimatizacijski uređaj u San Antoniju 'demolirao' LeBrona Jamesa

Košarkaši San Antonio Spursa poveli su s 1-0 u finalnoj seriji doigravanja NBA lige protiv aktualnog dvostrukog prvaka Miami Heata slavivši rezultatom 110-95...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Činilo se da bi Miami mogao do breaka u prvoj utakmici, no Danny Green i klimatizacijski uređaji u AT&T Centeru bili su jači od Miamija, prije svega LeBrona James. Najbolji igrač današnjice morao je napustiti parket četiri minute prije kraja zbog grčeva u nogama, koje je prouzrokovala nesnosna vrućina u dvorani, u kojoj se temperatura popela i do 32 stupnja!

San Antonio je u tim trenucima vodio sa svega dva razlike, no potom je Green stavio tricu, a potom Boris Diaw polaganje za velikih +7 (99-92). Bio je to samo dio nevjerojatne serije Spursa u posljednjoj četvrtini od 31-9! Osim u prvoj dionici, Heat je vodio veći dio utakmice, te je do same završnice izgledao kao bolja momčad na parketu.

Sjajnu je utakmicu odradio San Antonijev trojac Tony Parker, Tim Duncan i Manu Ginobili. Parker je upisao 19 poena i osam asistencija, Ginobili 16 poena i 11 asistencija, a Duncan 21 poen i 10 skokova. Green je do prve trice u posljednjoj četvrtini imao šut 0-5, a onda je stavio dvije vezane i još jednu nešto kasnije.

Kod Miamija je najefikasniji bio James s 25 poena, šest skokova i tri asistencije, Dwyane Wade je pridodao 19 koševa, a Chris Bosh 18 i devet skokova. Ray Allen je s klupe pridonio sa 16 poena, tri skoka i isto toliko asistencija, te je bio autor jednog sjajnog zakucavanja za gospodina od 38 godina.

Druga utakmice reprize prošlosezonskog finala igra se u nedjelju, a domaćin je ponovno San Antonio. NBA liga donijela je odluku da se od ove sezone finalna serija igra u starom formatu 2–2–1–1–1, kako se igralo do sredine 80-tih, odnosno do 1984. (I.M./TS) 

NBA doigravanje, finale, 1. utakmica:

San Antonio – Miami Heat 110-95 (Parker 19k, 8a, Duncan 21k, 10s, Ginobili 16k, 11a / James 25k, 6s, 3a, Bosh 18k, 9s)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider