Košarka
SPORTOVI
Košarka
Portland smanjio

VIDEO Oklahoma napravila 'break' na krilima sjajnog Turčina

Domaćini su ostvarili polovičan učinak u sinoć odigrane dvije utakmice NBA doigravanja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Portlanda ostvarili su prvu pobjedu u seriji protiv LA Clippersa, nakon što su u noći sa subote na nedjelju slavili u svom Moda Centeru s 96:88 te smanjili prednost momčadi iz Los Angelesa na 2-1.

Najzaslužniji za slavlje Trail Blazersa bili su Damian Lillard s 32 koša i pet skokova te C. J. McCollum koji je postigao 27 poena uz pet skokova, a uoči početka dvoboja primio je nagradu za igrača koji je najviše napredovao. Sjajan posao za Portland obavio je i centar Mason Plumlee koji je imao čak 21 skok i devet asistencija, a postigao je i šest koševa.

Nakon dvije uvodne uvjerljive pobjede u Staples Centeru, Clippersi se nisu pokazali u takvom izdanju na gostujućem parketu. Chris Paul je postigao 26 koševa i podijelio devet asistencija, DeAndre Jordan je uz 11 poena imao i 16 skokova, a 19 koševa je ubacio Jamal Crawford. Blake Griffin je ostao na 12 koševa i sedam skokova.

Četvrta utakmica u seriji na rasporedu je u noći s ponedjeljka na utorak, a Portland je ponovno domaćin.

Košarkaši Oklahome napravili su veliki korak prema drugom krugu NBA doigravanja pobijedivši Dallas sa 119-108 u njihovom American Airlines Centeru te su poveli s 3-1 u seriji na četiri pobjede.

Thunder se tako pridružio Clevelandu i San Antoniju, momčadima koje su do tri pobjede stigle u prve tri utakmice njihovih serija protiv Detroita, odnosno Memphisa.

Mavericksi se u četvrtoj utakmici nisu uspjeli oporaviti od lošeg otvaranja i prve četvrtine koju je Oklahoma dobila s 33-18, što je na kraju bilo i najveće vodstvo gostiju. Uz uobičajeni doprinos Russella Westbrooka od 25 koševa i 15 asistencija, nerješiva enigma za obranu Dallasa bio je Turčin Enes Kanter koji je dvoboj završio kao najbolji strijelac s 28 koševa uz samo jedan promašaj (12/13). Kevin Durant uspio je ubaciti 19 poena prije nego što je isključen zbog nesportske osobne pogreške u završnici utakmice, kad je već bilo izvjesno da će gosti slaviti u Dallasu.

Mavericksi su već nakon minute i pol ostali bez Derona Williamsa koji je probao zaigrati, ali je obnovio ozljedu trbušnog zida. Strijelce Dallasa predvodio je Dirk Nowitzki s 27 koševa, a po 19 su ubacili Wesley Matthews i Raymond Felton.

Serija sada seli u Oklahoma City, gdje će Thunder u noći s ponedjeljka na utorak imati priliku izboriti mjesto u drugom krugu doigravanja četvrti put u posljednjih pet godina.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider