Košarka
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Košarka
izjednačili rekord doigravanja

VIDEO 'Bang Bang' Cavsi izrešetali Detroit, Clippersi i Heat uvjerljivi

Prvi krug doigravanja prilično je 'dosada' zasada za najbolje momčadi konferencija...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U sinoćnje tri utakmice doigravanja NBA lige Cleveland Cavaliers, Los Angeles Clippers i Miami Heat su slavili i povećali svoju prednost na 2-0 u seriji do četiri pobjede.

Cleveland Cavaliersi su pobjedom od 107-90 nad Detroit Pistonsima povećali prednost u prvom krugu doigravanja Istočne konferencije na 2-0. LeBron James je zabio za pobjedu 27 koševa i Cleveland je izjednačio rekord doigravanja NBA lige s 20 pogođenih trica. Kako su imali problema s Pistonsima u prvoj utakmici, tako su se Cavaliersi mučili i sinoć sve do pred kraj treće četvrtine.

Nakon što su gubili sa deset razlike na početku utakmice i sredinom treće četvrtine Kevin Love je zabio tricu kojom je konačno Cleveland doveo u vodstvo od 63-62. Loveova trica je pokrenula seriju od pet trica nešto manje od sedam minuta do kraja treće četvrtine. Trica J.R. Smitha u zadnjoj minuti te četvrtine, njegova sedma na utakmici, povećala je prednost Cavsa na 82-68. Smith je utakmicu završio sa 21 košem, sve trice, a Kyrie Irving je ubacio 22 koša uz četiri asistencije. Love je na kraju upisao učinak od 16 poena i deset skokova. Detroit je predvodio Andre Drummond sa 20 koševa i sedam skokova.

Los Angeles Clippers su povećali svoju prednost na 2-0 nakon što su sinoć lako sa 102-81 pobijedili Portland Trail Blazerse. Do pobjede ih je odveo Chris Paul koji je zabio 25 koševa. J.J. Redick je dodao 17 od kojih je 13 zabio u prvom poluvremenu, a Blake Griffin 12 i devet skokova. DeAndre Jordan je ugrabio 18 skokova, ali je zabio svega tri koša.

Najbolji strijelci kod Portlanda bili su Damian Lillard i Mason Plumlee koji su postigli svaki po 17 poena, dok je C.J. McCollum ubacio 16 uz 10 skokova. Los Angeles je imao dvoznamenkastu prednost većinu utakmice koju je Portland stizao sve do zadnje četvrtine kada su se Clippersi odvojili.

I Miami Heat se odvojio na 2-0 nakon što su sinoć bili bolji od Charlotte Hornetsa sa 115-103. Miami je i drugu utakmicu doigravanja imao šut bolji od 55 posto. Hornets su smanjili zaostatak sa 18 koševa u trećoj četvrtini na samo sedam, ali je onda Heat pojačao obranu. Hassan Whiteside je ubacio 17 koševa za Miami, a Luol Deng 16. Kod Hornetsa najbolji je bio Kemba Walker koji je zabio 29 koševa, a Al Jefferson je zabio 25.

NBA doigravanje, druge utakmice:

ISTOČNA KONFERENCIJA

Miami Heat - Charlotte Hornets 115-103
(Miami vodi 2-0)

Cleveland Cavaliers - Detroit Pistons 107-90
(Cleveland vodi 2-0)

ZAPADNA KONFERENCIJA

Los Angeles Clippers - Portland Trail Blazers 102-81
(Los Angeles vodi 2-0)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider