Košarka
SPORTOVI
Košarka
prvi put nakon 1958.

VIDEO Hawksi 'preletjeli' izranjavane Celticse

Poznat je prvi polufinalni par Istočne konferencije NBA lige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Atlanta Hawks eliminirala je Boston Celticse i plasirala se u polufinale doigravanja Istočne konferencije NBA lige. Po prvi put nakon 1958. godine Hawksi su izbacili Celticse u doigravanju nakon što su rezultatom 104:92 zaključili rezultat na 4-2 u seriji.

Paul Millsap je za pobjedu zabio 17 koševa uz osam skokova, a Al Horford i Kent Bazemore svaki po 15. Atlanta je u jednom trenutku utakmice u drugom poluvremenu vodila sa čak 28 koševa.

Kyle Korver je postigao 14 poena, Jeff Teague 11 za Atlantu koja će u polufinalu igrati protiv Cleveland Cavaliersa. Prva je utakmica na rasporedu u ponedjeljak u Quicken Loans Areni, a Hawksi su izgubili sve tri zadnje utakmice od Cavaliersa u regularnom dijelu sezone.

Isaiah Thomas je predvodio Boston upisavši double-double sa 25 poena i 10 asistencija. Joe Crowder je utakmicu završio sa 15 koševa, a Marcus Smart i Jonas Jerebko sa 13 za Celticse.

Boston je imao šut iz igre 36.2 posto, a u cijeloj je seriji bio ograničen na 38.4 posto.

Hawks su nadigrali Celtics sa 39-26 u trećoj četvrtini i vodili su sa 89-61 nešto manje od deset minuta do kraja. Celticsi su se "probudili" i došli na 96-86 minutu i pol prije kraja, ali je za potpuni preokret bilo prekasno.

Rezultati doigravanja prvog kruga Istočne konferencije:

Boston Celtics - Atlanta Hawks 92-104

(Atlanta se sa 4-2 plasirala u polufinale doigravanja)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider