Košarka
SPORTOVI
Košarka
Prvi nakon Giričeka

Nakon 12 godina Hrvatska ima igrača na NBA All-Star vikendu

Hrvatska košarka imat će dva predstavnika na ovogodišnjem NBA "All-Star" vikendu, koji će se održati u New Yorku od 13. do 15. veljače...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nevenu Spahiji, koji je to pravo stekao kao član stručnog stožera najbolje momčadi Istoka Atlanta Hawksa, pridružio se branič Brooklyn Netsa Bojan Bogdanović koji će nastupiti u susretu nadolazećih zvijezda, odnosno igrača koji su u svojoj prvoj ili drugoj sezoni igranja u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu.

Ove godine se susret nadolazećih zvijezda igra na način da će s jedne strane biti svojevrsna mlada reprezentacija SAD-a, a njoj će se suprotstaviti 10 najboljih igrača izvan SAD-a kojima je ovo prva ili druga godina u NBA ligi. Među tih 10 stranaca je i "rookie" Netsa Bojan Bogdanović koji je u dosadašnjem tijeku sezone ostvarivao prosječno 7.4 koša, 2.5 skoka i 0.8 asistencija.

Bogdanović će tako postati prvi Hrvat nakon 12 godina i Gordana Giričeka koji će biti sudionik All-Star vikenda. Giriček je te 2003. godine igrao za novake i postigao 13 poena. 

Susret između SAD-a i Svijeta igrat će se u petak 13. veljače u dvorani Brooklyn Netsa Barclay Centeru.

Uz Bogdanovića, u sastavu Svijeta igrat će još Novozelanđanin Steven Adams (Oklahoma City), Grk Giannis Antetokounmpo (Milwaukee), Senegalac Gorgui Dieng (Minnesota), Australac Dante Exum (Utah), Francuz Rudy Gobert (Utah), Crnogorac Nikola Mirotić (Chicago), Nijemac Dennis Schroder (Atlanta), te Kanađani Kelly Olynyk (Boston) i Andrew Wiggins (Minnesota), dok će za SAD igrati Mason Plumlee (Brooklyn), Cody Zeller (Charlotte), Trey Burke (Utah), Kentavious Caldwell-Pope (Detroit), Michael Carter-Williams i Nerlens Noel (oba Philadelphia), Zach LaVine i Shabazz Muhammad (oba Minnesota), Victor Oladipo i Elfrid Payton (oba Orlando).

Spahija će biti sudionikom glavnog događaja "All-Star" vikenda, 64. susreta najboljih momčadi Istoka i Zapada koji je na rasporedu u nedjelju 15. veljače u Madison Square Gardenu, kao pomoćnik trenera Istoka Mikea Budenholzera.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider