Košarka
SPORTOVI
Košarka
Šest puta double-double

Priznanje za sjajnu sezonu: Miro Bilan najbolji igrač ABA lige!

Iz redova najbolje hrvatske momčadi stiže najkorisniji igrač regionalne lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kapetan Cedevite i hrvatski košarkaški reprezentativac Miro Bilan proglašen je najkorisnijim igračem regularnog dijela sezone u regionalnoj košarkaškoj ABA ligi.

Stasiti, 213 cm visoki 26-godišnji Šibenčanin u redovima Cedevite 26 utakmica regularnog dijela sezone prosječno je ubacivao 14,7 koševa, imao 7,8 skokova i dvije asistencije. To mu je pomoglo da prosječno po utakmici prikupi 20,81 valorizacijskih bodova, gotovo dva više od najbližeg konkurenta, Save Lešića iz Union Olimpije.

Bilan je čak pet puta bio najkorisniji igrač kola i te u studenom i prosincu 2015. bio MVP mjeseca, što nije uspjelo nijednom drugom košarkašu u ovoj sezoni ABA lige. Najbolji je učinak imao u 14. kolu, kad je na gostovanju kod Igokee prikupio 37 valorizacijskih bodova ubacivši 24 koša uz 11 skokova za 26 minuta igre. Nije propustio nijednu utakmicu, a šest puta je bio na dvostrukom dvoznamenkastom učinku po broju koševa i skokova.

Peti Hrvat s prestižnom nagradom

U dosadašnjih 15 sezona postojanja ABA lige Bilan je peti hrvatski košarkaš koji je ponio naslov najkorisnijeg igrača regularnog dijela sezone. U prvoj sezoni 2000/01. taj je trofej osvojio bivši Bilanov suigrač Marino Baždarić, dok je igrao za riječko Triglav osiguranje.

Osam godina poslije (2008/09.) MVP naslov je ponio centar Zagreba Ante Tomić, a u sezoni 2010/11. Zagreb je u današnjem centru Cedevite Luki Žoriću dobio drugog najkorisnijeg igrača lige. U pohodu Cibone na naslov prvaka ABA lige Dario Šarić je u sezoni 2013/14. zaradio MVP trofej, kad je bio i najbolji strijelac.

U ovoj sezoni listu najboljih strijelaca predvodio je igrač Budućnosti Tadija Dragičević s prosjekom od 16,33 koševa po utakmici.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider