Košarka
SPORTOVI
Košarka
Novac nije bitan

Ovo se čeka godinama: Najbolji europski igrač ide u NBA, ali pod jednim uvjetom

Već se godinama piše od njegovom (ne)odlasku u NBA, a njegove su izjave o toj temi prenijeli i američki mediji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Miloš Teodosić je po mnogima najbolji košarkaš izvan NBA lige, a formalnu je potvrdu dobio od talijanske Gazzette dello Sport koja mu je uručila prestižnu Euroscar nagradu za najboljeg europskog košarkaša 2016. godine. Prvi je to put nakon davne 2000. i Gregora Fučke da dobitnik nije NBA košarkaš.

S 29 godina je na vrhuncu karijere, a ugovor s CSKA-om mu istječe na ljeto 2017. godine. U razgovoru za Mozzart Sport je otkrio hoće li otići u NBA ili će ići stopama Dejana Bodiroge i Dimitrisa Diamantidisa koji su godinama slovili za ponajbolje europske košarkaše, ali se nikad nisu okušali u najjačoj svjetskoj ligi.

Otići ću sigurno. Ali kad, u koji klub i pod kojim uvjetima još ne znam, vidjet ćemo. Ugovor s CSKA je do ljeta 2017. godine, pa ćemo vidjeti. Moskovljani svakako imaju prednost u razgovorima o novom ugovoru,“ rekao je Teodosić i otkrio pod kojim uvjetima će prijeći Atlantik.

Nije sve u novcu 

„Ja volim igrati, ne volim klupu i ne bih pristao ni na kakav ugovor ako ću sjediti na klupi. To i jest moj uvjet za odlazak u NBA", dodao je.

Njegove su izjave prenijeli i američki mediji koji prate NBA ligu. S Teodosićevim su kvalitetama dobro upoznati iz reprezentativnih susreta, ali i dalje su skeptični oko njegove igre u obrani i sposobnosti da igra kvalitetno u žestokom NBA ritmu.

Smatraju i da si je ovom izjavom spustio cijenu jer će teže pronaći klub koji će mu biti spreman zagarantirati minutažu. U prošlosti se pričalo o interesu Memphisa, Utaha, San Antonia i Houstona, ali je Teodosić demantirao te glasine.

„Meni nisu stizale nikakve ponude. Iskreno, ne znam ni što se pričalo“, rekao je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider