Košarka
SPORTOVI
Košarka
Bez respekta i straha

VIDEO Dragulj Hrvatske i Barce na putu da postane velika svjetska zvijezda

Na nadolazećem svjetskom košarkaškom prvenstvu u Španjolskoj, Hrvatska bi mogla dobiti potvrdu još jedne mlade zvijezde…

Nakon Darija Šarića, koji se već pokazao kao jedan od ključnih Repešinih ljudi, na vrata reprezentacije kuca mladi Dubrovčanin Mario Hezonja. Za Barcelonu je prošle sezone odigrao sjajno, a dogodine bi mogao i na NBA draft.

Pregršt ovakvih poteza samo potvrđuje što je Barcelona vidjela u Mariju Hezonji. Dubrovački košarkaški dragulj s prvom je momčadi katalonskog diva osvojio naslov prvaka Španjolske, a za nešto više od mjesec dana, na sada već domaćem terenu, s reprezentacijom Hrvatske mogao bi u borbu za medalje na svjetskoj smotri.
"Na meni je da se nametnem treneru, i na treneru je odluka kojih 12 će bit na svjetskom prvenstvu", kaže Hezonja.

Nakon sezone u kojoj je na španjolskim parketima, u utakmici protiv Manrese zabio i 26 koševa, Hezonja prepun samopouzdanja čeka košarkaški Mundijal. Prvi put je na pripremama A reprezentacije i nada se da bi mogao u Repešinih 12 odabranih.

"Ja uvijek stavljam svoje suigrače iznad svih ostalih na ostalim prvenstvima, tako da mislim ovdje od 11 ostalih, trenutno 13, mogu naučit dosta stvari, što se tiče van terena, što se tiče na terenu, mislim da od svih mogu naučit ponešto."

A u grupi na svjetskom prvenstvu Hrvatsku čekaju Argentina, Filipini, Grčka, Portoriko i Senegal.
"Mislim da su sve to dosta kvalitetne ekipe, nema tu autsajdera. Razgovaramo o Svjetskom prvenstvu, svi su tu za jednu klasu iznad ostalih. mislim da imamo jako tešku grupu, a dalje da ne govorim. Svejedno mi je jesu li to Amerikanci, Argentinci, njihove zvijezde, koje god imaju."

Ulaznica za reprezentaciju značila bi ponovni nastup s kolegom iz juniorskih dana, Darijem Šarićem. Tada su osvojili juniorsku Euroligu sa Zagrebom i u reprezentativnom dresu juniorsko europsko prvenstvo. Dario će za tri godine u NBA, a Mario već dogodine najvjerojatnije na draft.

"Rudež je sad potpisao veliki ugovor za Indianu, u budućnosti će ih sigurno još biti u NBA-u i mislim da možemo daleko na svjetskom prvenstvu."

Na osvajanje trofeja je već naviknut, a Jordanov broj na dresu pokazuje da si je velike stvari dao u zadatak. Nadamo se da će oduševiti već u Španjolskoj, za nešto više od mjesec dana.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider