Košarka
SPORTOVI
Košarka
Cleveland smanjio na 3-2

VIDEO James i Irving za povijest: Neviđenom predstavom pokvarili slavlje Warriorsima

Suočeni s eliminacijom, Cleveland Cavaliersi uspjeli su pobijediti Golden State Warriorse u njihovoj Oracle Areni i izboriti šestu utakmicu NBA finala...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

LeBron James i Kyrie Irving odigrali su utakmicu za pamćenje. Prvi put u povijesti dvojica suigrača su zabila više od 40 poena u jednoj utakmici finala. Oboje su se zaustavili na 41 i osigurali Cavsima pobjedu 112-97 u petoj, za njih eliminacijskoj utakmici.

Na ruku im je išla i suspenzija ključnog čovjeka Warriorsa Draymonda Greena, ali to ne umanjuje njihovu fenomenalnu predstavu. Bio je to tek četvrti poraz Golden Statea u Oaklandu od starta ove sezone. Ovaj put je zamah Cavsa bio prenadmoćan. Ono što je James započeo, Irving je dovršio sjajnom serijom u četvrtoj četvrtini.

LeBron je jednom riječju bio veličanstven. Učinkom od 41 poena, 16 skokova, sedam asistencija, tri ukradene lopte i tri blokade pokazao je zašto se još uvijek može ustvrditi kako je najbolji na svijetu. Prema Sports Illustratedu, a njemu se može vjerovati, te brojke u svih pet kategorija nisu viđene u playoffu više od 30 godina. I to u utakmici koja je bila biti ili ne biti.

Obrana Cavsa u drugom dijelu potpuno je detronizirala aktualne prvake. Warriorsi su šutirali 36,4 posto iz igre i imali 17 izgubljenih lopti, ali posebice su pali u nastavku, računajući i Klaya Thompsona koji je zabio 26 koševa u prvom poluvremenu. U zadnjih 20 godina u finalu su efikasnije prvo poluvrijeme imali samo Allen Iverson i Ray Allen. Međutim, s druge strane je stajao duo koji je odbijao da ova serija završi.

Izuzev Jamesa i Irvinga, Cavsi nisu imali puno raspoloženih igrača. Ali nisu ni trebali. Kevin Love, koji se vratio u prvu petorku, ponovno je imao mizernu večer, no istupio je Tristan Thompson sa 15 skokova.

Šampanjac je bio spreman, ali Warriorsi će morati pričekati barem još jednu utakmicu prije nego budu mogli početi slaviti. Ako i tada. James i Irving bili su spektakularni i trebat će puno više napora u obrani da se slomi Cleveland. Pogotovo sada kad se serija vratila. Ključ će biti obrana, jer bez nje neće biti ni lakih poena i dovoljno otvorenih šuteva. Tek tri trice iz 21 pokušaja u drugom poluvremenu pokazuje da šut nije održiv kao što to može biti obrana.

Da će stvari biti otežane po Warriorse, ukazuje i ozljeda startnog centra Andrewa Boguta koji je napustio igru zbog istegnuća lijevog koljena i njegov status je pod upitnikom. Doduše, vratit će se Green koji je silno nedostajao i pokazalo se, čiji je izostanak teško nadoknadiv. Zato će za ovaj poraz dobar dio krivnje morati preuzeti Curry (25 poena, šut 8/21), jer kad je bilo potrebno, promašio je nekoliko dobrih šuteva. Također, Irving je bio puno agresivniji od njega u napadu i u ovom momentu igra kvalitetnije finale.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider