Košarka
SPORTOVI
Košarka
Trojici maksi ugovori

Kreće ludnica na NBA tržnici: Carski ugovor za Davisa, Pierce u LA-u

Već prvoga dana prijelaznog roka u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu, NBA nekoliko je igrača za svoj ostanak u dosadašnjim klubovima dobilo maksimalne ugovore, među njima su najbolji obrambeni igrač lige Kawhi Leonard (San Antonio), igrač koji je najviše napredovao Jimmy Butler (Chicago), te Kevin Love (Cleveland).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kawhi Leonard, koji je prošle sezone sa 17.8 koševa i 6.4 skokova postao prvo ime Spursa, nagrađen je novim petogodišnjim ugovorom vrijednim 90 milijuna dolara. Spursi su usto produljili ugovor i Dannyju Greenu koji će u sljedeće četiri sezone zaraditi 45 milijuna dolara, a riješili su se centra Tiaga Splittera kojega su poslali u Atlantu i tako oslobodili 8.5 milijuna koji bi im trebali pomoći u lovu na sjajnog krilnog centra Portlanda LaMarcusa Aldridgea koji bi trebao biti zamjena za ostarjelog Tima Duncana.

Kevin Love je prošloga ljeta stigao u Cleveland iz Minnesote u zamjenu za dva iznimna talenta Andrewa Wigginsa i Anthonyja Bennetta kako bi pomogao LeBronu Jamesu u nastojanju da s Cavsima osvoji naslov prvaka. No, Love se ozlijedio u prvom krugu doigravanja, a Cavsi su izgubili u velikom finalu od Golden State Warriorsa. Ipak, za učinak od 17.4 koševa i 10.5 skokova Love je nagrađen novim petogodišnjim ugovorom vrijednim 110 milijuna dolara.

Jimmy Butler, koji je ove sezone ubacivao 20.0 koševa po susretu, što je 6.9 više no sezonu ranije, potpisao je novi četverogodišnji ugovor s opcijom produženja na još jednu sezonu, koji bi mu mogao donijeti i više od 90 milijuna dolara.

Bogate nove ugovore zaslužili su i slovenski branič Goran Dragić, koji će za sljedećih pet sezona u Miamiju dobiti 90 milijuna dolara. Dragić je u Miami stigao u drugom dijelu prošle sezone iz Phoenixa, te je u 26 utakmica u dresu Heata ubacivao 16.6 koševa uz 5.3 asistencija, branič Khris Middleton će za ostanak u Milwaukee Bucksima, za koje je lani ubacivao 13.4 koševa i imao 4.4 skoka, u sljedećih pet sezona zaraditi 70 milijuna dolara, dok će krilni centar Paul Millsap (16.7 koševa, 7.8 skokova, 3.1 asistencija prošle sezone) u sljedeće tri godine u Atlanti inkasirati 59 milijuna dolara.

Svi ovi ugovori moći će postati službeni tek 9. srpnja kada se otvara tržište za slobodne igrače u NBA.

No, najbogatiji novi ugovor ipak će pripasti fenomenalnom centru New Orleans Pelicansa Anthonyju Davisu, koji je u srijedu putem društvenih mreža najavio svoj ostanak u klubu i nakon što mu sljedećeg ljeta istekne ugovor.

"NOLA, ja sam ovdje kako bih ostao!", objavio je Davis putem Twittera, a špekulira se kako bi on za novi petogodišnji ugovor mogao dobiti rekordni iznos od 140 milijuna dolara.

Davis (22) je prije tri godine bio prvi izbor na draftu, a prošle je sezone predvodio Pelicanse sa 24.4 poena, 10.2 skokova i 2.9 blokade. Za prihvaćanje novog ugovora Davis ima rok do 31. listopada.

Jedan je igrač odlučio promijeniti klub. Riječ je o 37-godišnjem veteranu Paulu Pierceu, koji je napustio Washington, te potpisao trogodišnji ugovor s Los Angeles Clippersima vrijedan 10 milijuna dolara. Pierce će tako sljedeće sezone ponovno surađivati s trenerom Docom Riversom s kojim je 2008. godine osvojio naslov prvaka u dresu Boston Celticsa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider