Košarka
SPORTOVI
Košarka
nezaustavljiva mašinerija

Korak nas dijeli od velikog spektakla - ogleda Srbije i Hrvatske!

Košarkaška reprezentacija Srbije slavila je i u posljednjoj utakmici skupine B, takozvanoj 'skupini smrti', čime je osigurala prvo mjesto...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Srbija je u obračunu za prvo mjesto razbila Italiju rezultatom 101:82, a to je za hrvatske ljubitelje košarke vrlo bitna informacija. Naime, to znači da smo na najboljem putu da u četvrtfinalu vidimo ogled Hrvatske i Srbije. Srbiju je do uvjerljive pobjede predvodio Teodosić s 27 poena i osam asistencija, dok je Nemanja Bjelica prodonio s 19 koševa i osam skokova.

Još nisu poznati parovi osmine finala, no nakon ove pobjede jasno je da će iduću srijedu Hrvatska i Srbija igrati u četvrtfinalu, ukoliko pobjede u prvim utakmicama nokaut faze natjecanja - osmini finala. Na isti će dan zagrebački Dinamo ugostiti Arsenal na Maksimiru u sklopu 1. kola Lige prvaka.

Eurobasket 2015

Srbija je u grupnoj fazi natjecanja demonstrirala najbolju i najljepšu košarku od svih reprezentacija, a najbolji dokaz tome su pobjede protiv Španjolaca (80:70), domaćina Nijemaca (68:66), Turske (91:72), te na posljetku Italije.

Momčadska igra krasi ovu reprezentaciju, a najbolji dokaz tome je ujednačena statistika čak šestorice košarkaša. Nemanja Bjelica predvodi skupinu s prosjekom od 12.8 poena, 4.5 skokova i 2.3 asistencije po susretu. Odmah do njega je i sjajni centar Miroslav Raduljica s 11 poena i 4.8 skokova, dok najveća zvijezda ove generacije, Miloš Teodosić, u prosjeku pridonosi s 10.3 poena, tri skoka i nevjerojatnih 6.8 asistencija.

Nakon svega dosada viđenog Srbija se s pravom svrstava među glavne favorite u borbi za zlato, zajedno uz bok Francuzima, Grcima, pa i Španjolcima.

Ukoliko Srbija i Hrvatska slave u utakmicama osmine finala bit će to ogled za pamćenje, ogled u kojem ćemo vidjeti našu ponajbolju generaciju košarkaša svih vremena s aktualnim viceprvacima svijeta. Spektakl je zagarantiran. Ali, idemo prvo riješiti osminu finala...

Eurobasket 2015

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider