Košarka
SPORTOVI
Košarka
Sve se vrti oko njega

VIDEO Bryant protiv Kingsa kao u najboljim danima, pogledajte tu rapsodiju!

Hrvatski košarkaški mirovali su noćas u NBA ligi, a nakon silnih neuspjeha svojih klubova, ali i neuspjeha po pitanju individualnog učinka, nekako i bolje da se malo ohlade.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zato su umjesto njih igrale neke od velikih zvijezdi, a među njima i ona na odlasku - Kobe Bryant.

Iako su Lakersi neprepoznatljivi i uvjerljivo najgora momčad Zapada, sve se vrti oko legende. Odlazi u mirovinu na kraju sezone i gdje god se pojavi ljudi pune dvorane njegovim fotografijama i porukama podrške, pa makar se igralo u gostima. Iako nije omiljen kao neki karizmatičniji i srdačniji košarkaši u prošlosti, svjesni su svi navijači koliko NBA gubi njegovim odlaskom i koliku ostavštinu ima.

Nažalost po njega i Lakerse, sve te činjenice i atmosfera ne pridonose boljoj igri pa ih je domaćin Sacramento sinoć pobijedio 118:115. No, Kobe je igrao maestralno, kao u najboljim danima. Šut 10/18 i 28 poena, uz to tri asistencija i dva skoka. A bio je na poziciju krilnog centra te se odlično snašao iako je fizički moćniji Rudy Gay bio s druge strane zajedno s borbenim Acyjem Quincyijem, a još im je leđa pokrivao i najbolji na parketu u ovom dvoboju i vjerojatno najbolji centar lige - DeMarcus Cousins (29p, 10s, 7a).

Ovim porazom Lakersi su na 8-29, a Kingsi na 15-21 i trenutno su deveti, ispred njih je Utah s istim brojem pobjeda, ali i porazom manje.

A kad smo kod Jazzera, izgubili su na gostovanju kod Rocketsa 94:103 i to zahvaljujući Jamesu Hardenu koji je zabio 33 i skočio osam puta. Krenulo je Houstonu otkako Dwight Howard ima problema s ozljedom leđa, odnosno, otkako se nagađa da namjerno ne igra kako bi se čuvao za moguću razmjenu u veljači. Kako god, uskoro će Houston biti na pozitivnom omjeru, trenutno su na 18-19 i mjesto su ispred osme Utah. U njenim je pak redovima najefikasniji bio Gordon Hayward s 15 poena i pet asistencija.

REZULTATI:

Philadelphia 76ers - Atlanta Hawks 98:126
Chicago Bulls - Boston Celtics 101:92
Houston Rockets - Utah Jazz 103:94
Sacramento Kings - LA Lakers 118:115

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider