Košarka
SPORTOVI
Košarka
hvala ti, Kobe!

VIDEO Veliki Kobe Bryant oprostio se od košarke sa 60 koševa!

Završena je jedna od najvećih NBA karijera svih vremena.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Velika je to bila noć za NBA ligu. Prvo su nevjerojatni aktualni prvaci Golden State Warriorsi pobjedom protiv Memphisa završili regularni dio sezone s omjerom 73-9, čime su srušili rekord legendarne generacije Chicago Bullsa predvođenih Michaelom Jordanom, a onda se i oprostio jedan od najvećih.

Kobe Bryant se oprostio u velikom stilu. U pobjedi protiv Utah Jazza 101:96 zabio je čak 60 koševa. Istini za volju, šutnuo je 50 lopti, ali to je bila ionako njegova večer. Od početka do kraja. Lakersi su na kraju okrenuli Utahu koja je već ranije ispala iz playoffa jer je Houston slavio protiv Sacramenta.

Na kraju je Bryant dobio ovacije rasprodanog Staples Centra, zaokruživši 20 godina dugačku karijeru.

''Znate, ne mogu vjerovati da je prošlo govoto 20 godina.To je ludo. Ovo je apsolutno ludo'', poručio je Bryant na kraju utakmice sa središnjeg kruga terena.

''Sve što mogu učiniti je zahvaliti vam'', rekao je svim okupljenima. ''Hvala vam za sve ove godine podrške. Hvala vam za svu motivaciju i inspiraciju.''

Oprostio se sa stilom, Utahi je zabio 15 od 17 zadnjih koševa Lakersa, dok je u posljednjoj četvrtini zabio 23. Onako kako to i rade najveći. Bryant je sinoć postao i najstariji igrač koji je zabio najmanje 50 koševa na jednoj utakmici.

Bryant je tek šesti put u karijeri došao do 60 poena i najviše nakon 2009. godine kada je Knicksima zabio 61. Završio je karijeru kao treći najveći strijelac svih vremena i peterostruki NBA prvak. Bio je i dva puta MVP finala te olimpijski pobjednik, a oprostio se i kao vlasnik devet rekorda Lakersa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider