Košarka
SPORTOVI
Košarka
Najbolji strijelac lige

Kevin Durant prvi put u karijeri MVP sezone

Kao što se i očekivalo, krilni košarkaš Oklahoma Cityja Kevin Durant (25) imenovan je ovosezonskim najkorisnijim igračem (MVP) NBA lige, objavljeno je u utorak...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za Duranta je ovo prvi MVP naslov, a osvojio ga je u sezoni u kojoj je po četvrti put postao najbolji strijelac regularnog dijela lige. U prosjeku je ubacivao 32 koša, te ostvarivao 7.4 skokova i 5.5 asistencija po utakmici. Dvaput je ove sezone postigao 50 ili više koševa, 14 puta više od 40 i 17 puta više od 30 koševa.

Od siječnja do travnja je u 41 uzastopnoj utakmici ubacio 25 ili više koševa, što je treći najdulji niz unutar jedne sezone u povijesti NBA lige. Bolji su samo Wilt Chamberlain koji je u sezoni 1961/62 upisao 80 takvih utakmica, odnosno Oscar Robertson koji je u sezoni 1963/64 odigrao 46 uzastopnih dvoboja s 25 ili više poena.

Durant je u poretku za ovosezonski MVP osvojio 1232 boda, a čak ga je 119 od 124 novinara koji su glasali smjestilo na prvo mjesto.

Posljednje dvije sezone i četiri puta u zadnjih pet godina ovu je nagradu osvajao LeBron James. Rekorder je Kareem Abdul-Jabbar koji je šest puta bio MVP. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider