Košarka
SPORTOVI
Košarka
Bit će polemike

Transfer koji je zaljuljao NBA ligu: Durant zajedno s Curryjem

Kevin Durant odlučio je karijeru nastaviti u Golden State Warriorsima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najkorisniji igrač NBA lige u sezoni 2013/14. i igrač koji je četiri puta osvajao naslov najboljeg strijelca lige Kevin Durant (27) odlučio je karijeru nastaviti u prošlogodišnjim prvacima i ovogodišnjim finalistima Golden State Warriorsima.

Durant je od svog dolaska u NBA 2007. godine igrao za Oklahoma City Thunder s kojim je 2012. stigao do velikog finala u kojemu je izgubio od Miami Heata, dok je 2011. i ove godine stizao do finala Zapadne konferencije. Ove godine je Thunder imao prednost od 3-1 u pobjedama upravo protiv Warriorsa, no Golden State je s tri uzastopna uspjeha ipak prošao u finale.

"Glavni uvjet kojega sam postavio pred samoga sebe u donošenju ove odluke bio je potencijal za moj igrački rast, ali sada sam ujedno i na onoj točki u svojoj karijeri kada mi je jednako tako važno pronaći priliku da se razvijem i kao čovjek što znači odmaknuti se od svoje komforne zone i preseliti u novi grad i zajednicu koja mi može ponuditi najveći potencijal za osobni rast. S tim u vidu, odlučio sam se prijeći u Golden State Warriorse", objavio je Durant.

Detalji ugovora Duranta i Warriorsa nisu objavljeni, ali prema američkim medijima vrijednost dvogodišnjeg ugovora je 54.3 milijuna dolara.

Durant će se tako u Warriorsima pridružiti aktualnom MVP-u i najboljem strijelcu lige, Stephenu Curryju, te ostatku momčadi koja je u ligaškom dijelu prošle sezone postavila novi rekord po broju pobjeda sa skorom 73-9 i stigla nadomak obrane naslova prvaka kada je u velikom finalu povela sa 3-1 protiv Cleveland Cavaliersa. No, predvođeni LeBronom Jamesom Cavsi su uspjeli ostvariti tri pobjede zaredom i osvojiti prvi naslov prvaka u klupskoj povijesti.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider