Košarka
SPORTOVI
Košarka
Za povijest

Kad Westbrook "poludi": Pogledajte show s kraja utakmice

Briljantni playmaker Oklahome igrao je u završnici sam protiv svih i - pobijedio.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Russell Westbrook je svojim nevjerojatnim postignućima u noći sa srijede na četvrtak dodao još jedno, postavši prvi košarkaš s najviše koševa u sklopu triple-doublea.

Fenomenalni playmaker Oklahoma City Thundera u svom 38. ovosezonskom triple-doubleu ubacio je 57 koševa te je odveo svoju momčad do pobjede u produžetku (114:106) protiv Orlanda.

Westbrook je drugu utakmicu zaredom odbio izgubiti. Nakon što je u Dallasu ubacio 12 od posljednjih 14 poena Thundera, čime je njegova momčad nadoknadila zaostatak od 13 koševa koji je imala samo pet minuta prije kraja dvoboja i došla do pobjede s minimalnih 92:91.

U Orlandu je OKC zaostajao 14 koševa (79:93) kad je na satu ostalo nešto više od šest minuta. Westbrook je do tada ubacio 31 koš te imao po osam asistencija i skokova. I onda je krenuo.

U šest minuta Westbrook je ubacio 19 od 23 koša njegove momčadi do kraja regularnog dijela utakmice, uključujući i vrlo tešku tricu sa osam metara za izjednačenje na 102:102 sedam sekundi prije kraja.

No, da kojim slučajem utakmica nije otišla u produžetak, Westbrook bi ostao bez triple-double učinka, jer je do dvoznamenkastih brojeva u stupcu za skokove i asistencije došao tek u dodatnog vremena, u kojima je usput nastavio zatrpavati koš šokiranog Magica. Od Thunderovih 12 koševa Westbrook je ubacio sedam, a njegova predstava je natjerala čak i navijače Orlanda da mu počnu klicati: "MVP! MVP!"

U povijesnom triple-doubleu Westbrook je ubacio 57 koševa uz 13 skokova i 11 asistencija, a Orlando će pamtiti utakmicu po ispuštenoj prednosti od čak 21 koša iz drugog poluvremena, čime su omogućili košarkašima Thundera da ostvare najveći preokret u klupskoj povijesti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider