Košarka
SPORTOVI
Košarka
Prvi nakon Jordana

Joakim Noah najbolji obrambeni igrač NBA lige

Joakim Noah, 29-godišnji centar Chicago Bullsa, imenovan je za najboljeg obrambenog igrača sezone u NBA ligi…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ova nagrada dodjeljuje se od sezone 1982/83 za najbolji obrambeni učinak u osnovnom dijelu sezone. Noah je postao prvi igrač iz Chicago Bullsa koji je primio ovu nagradu nakon Michaela Jordana iz sezone 1987/88.

Noah je pomogao Chicagu na putu do 48 pobjeda u osnovnom dijelu sezone i ostvarivanju prednosti domaćeg terena u prvoj rundi doigravanja, i to u sezoni u kojoj su Bullsi već na početku sezone ostali bez svog najboljeg igrača Derricka Rosea, koji zbog teške ozljede desnog koljena neće igrati do kraja sezone, te u kojoj su početkom siječnja u razmjeni poslali Luola Denga u Cleveland.

Noah je nagradu dobio u sezoni u kojoj je primio puno pohvala i za napadački učinak, iako je primarno poznat po svojoj obrambenoj igri i skokovima. Ove sezone je bio najkorisniji igrač Bullsa, s prosjekom od 12.6 koševa, 11.3 skoka i 5.4 asistencije po utakmici.

Chicago Bullsi su izgubili prvu utakmicu prvog kruga doigravanja u Istočnoj konferenciji kod kuće od 102-93, iako su vodili s 13 koševa razlike. Drugi susret igra se u utorak u Chicagu.(TS)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider