Košarka
SPORTOVI
Košarka
'poludio' je

Neočekivani junak oborio rekord legendarnog Michaela Jordana

Jimmy Butler oborio je rekord od legendarnog Michaela Jordana po broju koševa u jednom poluvremenu ...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kada netko ruši rekorde Michaela Jordana uglavnom su to igrači poput LeBrona Jamesa, Kobea Bryanta, Kevina Duranta... No, u noći s nedjelje na ponedjeljak u to se društvo ubacio 'uljez' iz njegovih Chicago Bullsa.

Jimmy Butler je predvodio svoje Bullse do 115:113 pobjede kod Toronto Raptorsa tako što je ubacio 42 poena. Međutim, bizarnost u cijeloj priči je ta da je u drugom poluvremenu Butler upisao 40 od svoja 42 poena...

Bek Chicaga tim je učinkom oborio klupski rekord po broju postignutih poena u jednom poluvremenu koje je do noćas držao nitko drugi nego legendarni Michael Jordan. On je to ostvario 1988. godine kada je u utakmici protiv Milwaukeeja upisao 39 koševa.

"Molim vas nemojte me uspoređivati s Jordanom. Mislim da to nema smisla. Ja se trudim biti što bolji, ali samo je jedan Michael Jordan," kazao je 26-godišnji mladić iz Houstona.

Butler je 'poludio' nakon što je u drugoj četvrtini dobio laktom u glavi pri čemu je zaradio jedan šav.

"Stvarno sam poludio nakon što me DeMarre Carroll slučajno udario. Izašao sam na parket i zaigrao maksimalno agresivno. Sada me više nitko neće udarati," kazao je sa smiješkom.

Butler je utakmicu završio sa šutem 15-23 iz igre, te je upisao pet asistencija i četiri skoka. U trećoj je četvrtini ubacio 21, a u posljednjoj 19 koševa. U prosjeku je ubacivao 1.67 poena po minuti u drugom poluvremenu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider