Košarka
SPORTOVI
Košarka
SP U19

Jaki Španjolci u završnici slomili Šarića i društvo

Španjolski košarkaši do 19 godina pobijedili su u velikom derbiju skupine A Svjetskog prvenstva u Pragu Hrvatsku sa 86-76. Španjoska je tako ovaj dio natjecanja završila s omjerom 3-0, a Hrvatska s 2-1...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izjednačena je bila utakmica dva aspiranta za sam svjetski vrh iako je završilo s plusom od 10 poena. Jedino je u drugom dijelu prve četvrtine Hrvatska imala crnu rupu koju su Španjolci iskoristili za bijeg sa 14-13 na 27-15. No, na kraju poluvremena je Hrvatska već vodila 40-39.

U nastavku je trajala neizvjesnost sve do tri minute prije kraja (72-71), ali tada Hrvatska gubi kontakt. Španjolska je otišla na pet-šest poena prednosti i utakmica je bila odlučena, te je završila sa čak deset poena razlike.

Kod Hrvatske su najbolji bili Dario Šarić sa 23 poena i 14 skokova, ali i čak deset izgubljenih lopti. Mislav Brzoja je ubacio 22 poena uz devet skokova. Na drugoj strani su prednjačili Dario Brizuela sa 14 poena, tri skoka i pet dodavanja, dok je Juan Sebastian Saiz dodao 11 poena uz osam skokova. (TS)

Svjetsko košarkaško U19 prvenstvo, 3. kolo skupine A:

Španjolska - Hrvatska 86-76

Kanada - Južna Koreja (kasnije)

Redoslijed: 1. Španjolska 3-0, 2. Hrvatska 2-1, 3. Kanada 0-2 (-1), 4. Južna Koreja 0-2 (-1).

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider