Košarka
SPORTOVI
Košarka
Turski derbi u Višnjiku

Jaka momčad turske Darussafake Dogus stigla u Zadar

Jaka momčad turske Darussafake Dogus stigla u Zadar

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedna od momčadi od koje se ove sezone mnogo očekuje u Euroligi turska Darüşşafaka Doğuş stigla je u zadarski Falkensteiner hotel&spa Iadera.

Igrači predvođeni Marcusom Slaughterom, Emirom Preldžićem i Semihom Erdenom, nakon smještaja u hotel odlaze na prve treninge na zadarski Višnjik.

Zadar Doğuş Basketball Tournament koji počinje sutra i traje do nedjelje 27. rujna biti će dobra podloga kako bi igrači Darüşşafaka Doğuş vidjeli koliko su spremni za prvu sezonu Turkish Airlines Eurolige, a za koju su dobili pozivnicu kao priznanje za sportska ostvarenja momčadi te aktivnosti na društvenim medijima. Novi roster uključuje 11 novih igrača, među kojima su Marcus Slaughter pobjednik Eurolige s Real Madridom i Semih Erden, centar košarkaške reprezentacije Turske i drugi.

Iako je košarkaški klub osnovan davne 1951. godine, 2013. je bila godina preobrazbe za košarkaški klub Darüşşafaka. U rujnu 2013. godine Darüşşafaka Society, Darüşşafaka Sport Klub i Doğuş grupa potpisuju ugovor o dugoročnoj suradnji. Cilj suradnje bio je poboljšati uspjeh košarkaške momčadi Darüşşafake pod upravljanjem Darüşşafaka Doğuş Sportif Yatırımlar ve Ticaret A.Ş. ujedno i pod novim imenom Darüşşafaka Doğuş Basketball. Dio suradnje je također projekt korporativne odgovornosti Doğuş grupe, kako bi studenti Darüşşafake dobili pomoć za svoje troškove obrazovanja.

Darüşşafaka Doğuş osvaja naslov druge lige u sezoni 2013/14 te se nakon četiri godine ponovno vraća u prvu ligu. Sezonu 2013/14 završava na trećem mjestu u regularnom dijelu sezone. Momčad je poražena u četvrtfinalu doigravanja od Trabzonspora.  Košarkaši Darüşşafaka Doğuş zadarski turnir otvaraju u četvrtak, 24. rujna od 18 sati utakmicom protiv turskog rivala Fenerbahcea. Drugu utakmicu turnira igraju u petak, 25. rujna od 17 sati protiv beogradske Crvene zvezde.

U dvorani Krešimir Ćosić uz Darüşşafaku Doğuş igraju i Fenerbahce, grčki Olympiakos, njemački Bayern Munich, beogradska Crvena zvezda i KK Zadar. Košarkaški spektakl svojim će nastupom začiniti i popularne ljubljanske plesačice Zmajčice.

Ulaznice za turnir koji se igra od 24. do 27. rujna u dvorani Krešimir Ćosić u Zadru mogu se kupiti online na stranicama i svim prodajnim mjestima Ticketshopa. Cijena ulaznice iznosi 40 kuna za dnevnu ulaznicu, odnosno 140 kuna za komplet ulaznica za svih devet utakmica. Djeca do 14 godina koja dolaze u pratnji roditelja s kupljenom ulaznicom imaju besplatan ulaz u dvoranu na utakmice.

Dogus grupa osnovana je 1951. Aktivna je u osam osnovnih djelatnosti i koristi stil upravljanja koji je istovremeno usredotočen na kupca i produktivnost. Zapošljava gotovo 50.000 zaposlenika kroz više od 250 tvrtki. Dogus grupa sudjeluje u nekoliko društveno odgovornih i sponzorskih projekata s posebnim naglaskom na razvoj djeteta, obrazovanje, okoliš, kulturu, umjetnost i sport. Dogus grupa pouzdan je investitor u sportu na svim razinama, od mladih sportaša do profesionalne košarke. Osim svoje privrženosti prema košarci, Dogus grupa ima za cilj pružiti jednake mogućnosti u sportu i podizati profesionalne sportaše koji će biti svjesni svoje odgovornosti prema društvu pružanjem razvojne mogućnosti sportašima amaterima od rane dobi. Sada kao član obitelji partnera euroligaške košarke, Dogus grupa bit će u boljoj poziciji nego ikada ostvariti svoje korporativne, društvene i sportske ciljeve.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider