Košarka
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"
Košarka
Ukrajina šokirala domaćina

Italija slomila Nijemce, Eurobasket ostaje bez velike reprezentacije!

Italija je u Berlinu pobijedila Njemačku s 89-82 u produžetku te će se u četvrtak sa Srbijom boriti za prvo mjesto u skupini B, dok će Njemačka protiv Španjolske igrati za četvrto mjesto, pod uvjetom da Turska svlada Island...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nijemci su priliku za pobjedu propustili u regularnom vremenu. Ušli su u posljednjih 27 sekundi s prednošću 75-72, ali je nisu znali sačuvati. Imali su na 76-76 i gotovo pet sekundi za posljednji napad u kojem je Nowitzki asistirao Schroederu, ali je bek Atlanta Hawksa promašio polaganje. Do posljednje minute produžetka vodila se izjednačena borba. No, u posljednjoj minuti Talijani su napravili 7-0, od čega je pet posljednjih poena ubacio Marco Belinelli za konačnih 89-82.

Gallinari je s 25 koševa i 9 skokova bio najbolji talijanski igrač i ključan u regularnom dijelu kad je Italija hvatala zaostatak. Bargnani i Belinelli ubacili su po 17 poena. Schroeder je ubacio 29 poena za Njemačku kojoj ni 14 poena i 10 skokova Dirka Nowitzkog nisu pomogli.

Eurobasket 2015 – rezultati i tablice:

Eurobasket 2015

Gruzija je pobijedila Makedoniju 90-75 u 4. kolu skupine C EuroBasketa i na taj način zadržala izglede za plasman u drugi krug, ali će Gruzijcima za to biti potrebna pobjeda nad Hrvatskom u četvrtak te pobjeda Makedonije nad Slovenijom.

Gruziju su do prve pobjede predvodili Zaza Pačulia s 23 koša i 14 skokova te Manučar Markoišvili s 18 poena. Kod Makedonaca po 14 koševa postigli su Damjan Stojanovski i Hendriks, a Trajkovski je ubacio 13.

Ukrajina je pobjedom 75-74 nad domaćinom skupine D u Rigi potpuno zakomplicirala situaciju uoči posljednjeg kola. Lipovskij je 15 sekundi prije kraja pogodio oba slobodna bacanja, a latvijski kapetan Janičenoks promašio šut za pobjedu na isteku vremena. Fesenko je s 21 košem predvodio pobjedničku momčad, a Lipovij je ubacio 15. Za Latvijce je Bertrans postigao 17 poena, a Berzinš 13. Češka je pobjedom nad Belgijom osigurala mjesto u osmini finala.

Mjesto u drugom krugu iz skupine A osigurao je Izrael pobijedivši Poljsku 75-73, a istovremeno zatvorio nadu reprezentaciji BiH kojoj više ni pobjeda nad Rusijom u posljednjem kolu ne može donijeti mjesto među četiri najbolje reprezentacije koje će iz Montpelliera preseliti u Lille. Izraelce je do pobjede predvodio Gal Mekel s 18 koševa, Fischer je ubacio 15, a Casspi 14. Kulig i Waczynski su s po 13 koševa svaki bili najbolji strijelci Poljske.

Eurobasket 2015

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider