Košarka
SPORTOVI
Košarka
Sunčana Florida

VIDEO Ispunio mu se san: Mario Hezonja izabran kao 5. pick NBA Drafta!

Orlando Magic izabrao je Marija Hezonju (20) kao peti pick NBA drafta koji je noćas održan u Brooklynu. Dubrovčanin je tako postao 21. draftirani Hrvat u NBA ligi...

Hezonja je nadmašio Darija Šarića i postao najviši hrvatski pick NBA drafta u povijesti. Podsjetimo, Šarić je prošle godine izabran kao 12. pick također od strane Orlando Magica, koji ga je potom proslijedio Philadelphiji 76ers. Hezonja je ujedno postao i prvi europski košarkaš kojeg je Magic izabrao na draftu od 2005. godine. Bio je to 11. pick kojeg je Orlando iskoristio na Frana Vazqueza.

"Ono što krasi Hezonju je spoj atleticizma iznad obruča i vještina šuta izvana. Njegova obrana je slabija strana, no trebao bi Magicu pružiti dinamičnost i raznovrsnost u napadu. Igrač je koji se ugodno osjeća izlazeći iz bloka i šutirajući trice, ali istovremeno je sposoban napraviti prodor i mostruozno zakucati", piše Orlando Sentinel.

Hezonja je izrazio želju da odmah preseli u NBA ligu, no prije svega će se morati riješiti pitanje otkupne klauzule u Barceloni. Prema pisanju spomenutog izvora, opcija otkupa njegovog ugovora je vrlo vjerojatna.

Hezonji će konkurenciju u momčadi Magica, na pozicijama dvojke i trojke, činiti Victor Oladipo, Evan Fournier, Aaron Gordon Maurice Harkless, Devyn Marble i Tobias Harris. Potonji, koji je ujedno i ponajbolji igrač Magica, bi doduše mogao završiti kao slobodan igrač predstojećeg ljeta i time promijeniti sredinu, odnosno dati priliku Hezonji za veću minutažu.

Hezonja je u 31 utakmici za Barcelonu u prošloj sezoni bio na prosjeku od svega 4.7 poena, 1.9 skokova i 1.3 asistencije, no pritom je šutirao čak 46.7 posto iz igre. Svima je dobro poznato da se Hezonja nije 'ljubio' s trenerom Xavijem Pascualom, koji je rijetko davao prave prilike Dubrovčaninu da pokaže sav svoj talent.

Hezonja nije bio prisutan na NBA draftu u Barclays Centeru, jer je Barcelona u srijedu igrala finalnu utakmicu španjolskog prvenstva u kojoj je poražena od prvaka Real Madrida.

Dosadašnji igrač Barcelone ipak nije najbolje plasirani Europljanin jer ispred njega je Latvijac Kristaps Porzingis koji će igrati za New York Knickse. Navijači Knicksa izviždali su njegov izbor.

Prvi pick je Karl-Anthony Towns koji ide u Minnesotu. Kao drugog su Los Angeles Lakersi izabrali D`Angela Russella, a Jahlil Okafor je kao treći otišao u Philadelphiju.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider