Košarka
SPORTOVI
Košarka
čvrsta obrana

Igrači na čelu s Perasovićem složni: 'Ovo je bilo dobro, ali bit će još i bolje'

Hrvatska košarkaška reprezentacija pobijedila je Njemačku sa 74-72 u produžetku, u pripremnoj utakmici koju je u zagrebačkoj Areni pratilo 8700 gledatelja...

Hrvatsku je do pobjede predvodio Dario Šarić s 18 koševa i 10 skokova, a naši su košarkaši i izbornik Velimir Perasović nakon utakmice bili jedinstveni u ocjeni da je pobjeda važna s psihološkog aspekta, no da je pred njima još mnogo rada kako bi do početka Europskog prvenstva dostigli najvišu razinu forme.

Bojan Bogdanović, s 15 koševa drugi strijelac Hrvatske na utakmici protiv Njemačke:

"Loše otvaranje prve i treće četvrtine nas je koštalo da igramo na zadnju loptu, da uđemo u produžetak. Mislim da smo odigrali korektnu obranu većim dijelom susreta. Šut nas još ne služi, što mislim da je i dobro za ovu fazu priprema, a nadam se da će doći kad bude najvažnije. Teška pobjeda, namučili smo se, ali bitno je da smo pobijedili."

Marko Tomas, povratnik u reprezentaciju nakon dvije godine izbivanja zbog ozljeda:

"Najbitnije da smo otvorili ovaj pripremni dio pobjedom pred domaćom publikom. Bilo je teško, puno smo promašivali, još su nam uvijek noge teške. No, teške su i protivniku. Na kraju smo se uspjeli skupiti i pobijediti. Reprezentacija je takva da imamo više oružja, da se ne oslanjamo samo na jednog, dvojicu igrača. Na kraju su opet naši najbolji igrači povukli. Dario je stvarno odigrao jako dobro, ali i on je ostao bez snage, puno je bio na parketu. Produžetak, pobjeda, idemo dalje."

Mario Hezonja, prvi nastup za reprezentaciju otkako je prešao iz Barcelone u Orlando Magic:

"Nisam baš ušao kako je trebalo. Počeli smo zajedno trenirati prije četiri, pet dana. Još se uvijek uklapamo kao ekipa. Nije bilo loše. Bit će bolje, dok se malo uigramo. Prekinu nam dvije, tri linije dodavanja pa se izgubimo, a čim se izgubimo počnemo indvidualno igrati. No, to je normalno. Moramo se fokusirati na treninge i utakmice koje dolaze i bit će to sve dobro. Moj je posao da pomognem ekipi koliko mogu. Uvijek je gušt igrati pred našim navijačima bilo gdje, ne samo u Areni. Nadam se da će Arena biti puna kad počne prvenstvo. Moramo dati sve od sebe, bacati se na glavu kao Žora. To podiže publiku. Ljudi su izgubili život za ovaj dres. Kad pokažemo želju, onda će i publika skakati za nas."

Velimir Perasović, izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije:

"Krenuli smo u prvu i treću četvrtinu jako loše. Kao da smo bili impresionirani od prevelike želje da pokažemo najviše što možemo. Osim tih nekoliko minuta u prvoj i trećoj četvrtini, s ostalim mogu biti zadovoljan. Bilo je tu puno stvari koje se mogu popraviti, koje još nisu sjele. Kad naiđemo na ekipu koja nam razbije kretnje brzo odustajemo, počinjemo skraćivati akcije što je dokaz fizičke nemoći, ali i neuigranosti. Na tome se još puno može napraviti. Možemo biti zadovoljni obranom, borbenošću. Danas nam je problem bio skok što se utakmica više bližila kraju, dok u prve dvije četvrtine, dok smo još bili svježi, nije bio problem. Kad smo dominirali u skoku, imali smo deset poena prednosti. Igrali smo protiv čvrste momčadi kojoj je ovo peta utakmica i ne možemo biti nezadovoljni. Pobjeda nam dobro dođe da vjerujemo u ono što radimo. No, još je to daleko od onoga što bi mi htjeli."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider