Košarka
SPORTOVI
Košarka
Prerano nas je napustio

I nakon 20 godina Zadar se sjeća Krešimira Ćosića

Hrvatska i svjetska košarkaška legenda, Krešimir Ćosić, prerano nas je napustio prije 20 godina, ali sjećanje na njega još uvijek je živo!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Upravo iz tog razloga, Zadrani se ovog vikenda prisjećaju napoznatijeg sugrađanina, Kreše koji je ime grada ponosno pronio svijetom i još jednom Zadar potvrdio kao košarakaški grad.

Zadarski Forum (Sv. Donat) će u nedjelju 24. svibnja od 11,00 sati biti u znaku legende. Dječji košarkaški turnir okupiti će najmlađe Zadrane koji idu stopama svjetskog velikana. Izložba fotografija Krešimira Ćosića te humanitarna prodaja proizvoda po simboličnim cijenama namijenjena je svim Zadranima, ali i brojnim turistima od kojih su mnogi zasigurno čuli za Krešu Ćosića.

U večernjim će pak satima u Falkensteinerovom hotelu Iadera u turističkom naselju Punta Skala u Petrčanima biti održana svečana večera na kojoj će se brojni hrvatski uglednici i sportaši, kao i gosti iz inozemstva prisjetiti ovog velikana hrvatskog sporta.

Podsjetimo, Krešimir Ćosić preminuo je 1995., u 47. godini života. Sportski put započeo je u Zadru da bi se nakon četiri godine uputio na sveučilište Brigham Young u Americi. Bogatu košarkašku karijeru proveo je u ljubljanskoj Olimpiji, Virtusu iz Bologne te za Zadar i Cibonu.

Jedan je od najtrofejnijih hrvatskih sportaša i osvajač je brojnih odličja s reprezentacijom Jugoslavije, a u povijest je ušao kao prvi ne-amerikanac na NBA draftu kada su ga 1972. godine izabrali Portland Trail Balazersi, a godinu dana kasnije i Los Angeles Lakersi.
Na sam dan dvadesete obljetnice Krešine smrti, u ponedjeljak 25. svibnja, obitelj, prijatelji i organizatori će položiti vijence na Krešin spomenik ispred dvorane na Višnjiku koja nosi njegovo ime.
Organizaciju događaja potpisuju Udruga Dani Krešimira Ćosića i S Event.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider