Košarka
SPORTOVI
Košarka
Velika završnica u Beogradu

Hrvatska po prvi put s dva kluba na Final Fouru? 'Bio bi to lijep rezultat'

Cedevita je osigurala Final Four regionalne lige u Beogradu, dok je Cibona nadomak njega. U Beogradu bi tako prvi put mogli imati dva kluba u velikoj završnici regionalne lige. Ulog je zaista velik, jer dva finalista odlaze u Euroligu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jasmin Repeša ispunjava sve visoke ambicije Cedevite koja je u čupavoj završnici bila bolja od Budućnosti i potvrdila Final Four.

''Neću reći da je prvi cilj jer smo osvojili Kup, to nam je bio jedan od ciljeva. Prolazak u drugi krug Eurokupa nam je također bio jedan od ciljeva te smo za sada ostvarili sve zacrtane ciljeve'', rekao je Repeša.

Jerel Blassingame izvukao je teško gostovanje kod Igokee. Dario Šarić je s 12 koševa i 13 skokova ponovno bio na razini ,a Cibona je u Banja Luci potvrdila sjajno proljeće s osmom pobjedom u posljednjih deset utakmica.

''Pobjeda u svakom slučaju jako bitna, nismo odigrali pretjerano kvalitetnu utakmicu, ali strpljivu i pametnu što je bilo dovoljno za pobjedu'', izjavio je Rimac.

Ostane li ovakvo stanje do kraja, na Final Fouru ćemo gledati utakmice Zvezde i Cibone i Partizana i Cedevite.

Cibona Final Four može propustiti samo u jednom slučaju. Da obje preostale utakmice izgubi, a Budućnost istovremeno obje dobije, jer Partizan koji ima utakmicu manje vjerojatno je siguran putnik na Final Four. Doma igra protiv Cedevite te Budućnosti u gostima.

Cibosima prvo slijedi gostovanje protiv Širokog koji je pretposljednji.

''Neće biti jednostavna utakmica, s obzirom na njihovu situaciju oni će ići 300 posto i mi tu moramo biti pravi'', objasnio je Rimac te nadodao:

''Nadam se punoj dvorani protiv Zvezde i isto tako našoj dobroj igri, kažem, vidjet ćemo.''

Kad podvučemo crtu nakon odličnog košarkaškog Eura, iza hrvatskih klubova je i uspješna sezona u regionalnoj ligi.

''Pa, evo moram reći da mi je drago radi Cibone, zaista su blizu i zaista je jedan lijep rezultat, mislim da je to prvi put, ako se ne varam, da dva Hrvatska kluba mogu otići na Final Fouru i zaista bi to bio lijep rezultat za hrvatsku košarku'', rekao je Repeša.

Slažemo se, a onda bi i Euroliga bila nadomak ruke jer finalisti odlaze u najelitnije klupsko natjecanje.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider