Košarka
SPORTOVI
Košarka
Mogu li do kraja?

Houston dovršio veliki preokret za prvi konferencijski finale nakon 18 godina

Košarkaši Houston Rocketsa izborili su plasman u finale doigravanja Zapadne konferencije NBA lige nakon što su u sedmom susretu polufinala pobijedili Los Angeles Clipperse 113-100 i u seriji na četiri pobjede slavili 4-3...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Houston će u svom prvom konferencijskom finalu nakon 18 godina igrati protiv Golden State Warriorsa. Posljednji put Houston je bio u finalu Zapada 1997. godine kada je izgubio od Utah Jazza (2-4).

Houston je tijekom polufinalne serije nekoliko puta bio na konopcima, no uspio se izvući. Clippersi su imali 3-1 u pobjedama, a u šestoj utakmici su koncem treće četvrtine na svom parketu imali velikih 19 razlike. No, niti to nije bilo dovoljno.

"U cijeloj seriji smo pokazali pobjednički karakter. Vjerovali smo jedni u druge i nismo se predavali," kazao je James Harden koji je u sedmoj, odlučujućoj utakmici predvodio Houston sa 31 košem, osam asistencija i sedam skokova.

Nadoknadivši zaostatak 1-3 Houston je postao deveta momčad u povijesti lige kojoj je to uspjelo. Posljednji je tako veliki zaostatak nadoknadio Phoenix 2006. godine protiv LA Lakersa.

"To što smo nadoknadili 1-3 je neizmjerno podiglo samopouzdanje u našim redovima. Hrabro smo se borili i uspjelo nam je," dodao je Harden. Odličnu predstavu pružili su i Trevor Ariza sa 22 koša i sedam skokova, dok je Dwight Howard dodao 16 koševa i 15 skokova. Bio je to njegov 15. 'double-double' u 18 utakmica odigranih u dresu Houstona u doigravanju.

Kod gostiju najefikasniji je bio Blake Griffin sa 27 koševa, 11 skokova i šest asistencija. Chris Paul je ubacio 26 koševa uz 10 skokova, dok je Jamal Crawford dodao 17 koševa.

"Užasno smo razočarani. Bili smo blizu, ali nije išlo. Previše toga smo propustili. Vodili smo 3-1 i nismo zaključili posao. Možemo kriviti jedno sebe, nikoga drugog," kazao je razočarani Griffin.

Finale između Houstona i Golden Statea počinje 19. svibnja, a prva utakmica je u domu Warriorsa u Oracle Areni u Oaklandu. U finalu Istoka igrat će Atlanta Hawksi i Cleveland Cavaliersi, a prva utakmica na rasporedu je 20. svibnja u Atlanti.

 

Doigravanje NBA lige, Zapadna konferencija, polufinale, 7. utakmica

Houston Rockets - Los Angeles Clippers 113-100 (Houston je u seriji na četiri pobjede slavio 4-3)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider