Košarka
SPORTOVI
Košarka
NBA Global Games

Hezonja s Orlandom u siječnju stiže u London

Mario Hezonja će u svojoj debitantskoj NBA sezoni s Orlandom jednu od 82 utakmice regularne sezone odigrati i na tlu Europe, u londonskoj O2 Areni, a suparnik Magicu bit će Toronto, objavljeno je u srijedu iz ureda NBA lige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Utakmica će biti odigrana 14. siječnja 2016. godine, a radi se o promociji NBA lige na globalnoj razini.

I jedna i druga momčad već su gostovale u Londonu. Orlando, predvođen Shaquilleom O'Nealom i Pennyjem Hardawayem, odigrao je 1993. godine dvije predsezonske utakmice u britanskoj prijestolnici, dok su Raptorsi 2011. godine odigrali prve dvije utakmice regularnog dijela NBA sezone ikad uprizorene na europskom tlu. Posljednja NBA utakmica odigrana u Londonu, bio je prošlogodišnji predsezonski sraz New Yorka i Milwaukeeja.

"U ime Magica, mogu reći da se veselimo povratku u London u sklopu NBA Global Games 2016", izjavio je trener Orlanda Scott Skiles koji se prisjetio i svog igračkog, londonskog iskustva iz 1993. godine:

"Još uvijek se dobro sjećam utakmica iz te godine i uvjeren sam da će i naši sadašnji igrači znati cijeniti ovu jedinstvenu priliku."

Osim Hezonje, Scott Skiles u svojoj momčadi od Europljana ima još Crnogorca Nikolu Vučevića i Francuza Evana Fourniera. I europski navijači Raptorsa imaju zbog koga potegnuti do Londona, jer je jedan od glavnih igrača Toronta litavski centar Jonas Valančiunas. Novopridošli Raptor Argentinac Luis Scola je iznimno cijenjen među europskim ljubiteljima košarke, a iskustvo igranja u Španjolskoj, poput Scole, imaju i Kongoanac Bismack Biyombo te Brazilac Lucas Nogueira.

Ulaznice za ovu utakmicu u prodaji će biti kad se u opticaju nađu i ulaznice za regularni dio NBA sezone, ali NBA fanovi se mogu registrirati i predbilježiti za pretprodaju ulaznica putem NBA "All-Access" platforme.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider