Košarka
SPORTOVI
Košarka
traže medalju

Grčka na Eurobasket stiže u najjačem sastavu: Vraća se Spanoulis

Vassilis Spanoulis bit će najveća prijetnja hrvatskoj reprezentaciji na predstojećem Eurobasketu kada se sastanemo s Grčkom u Zagrebu 6. rujna...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik Grčke Fotis Katsikaris objavio je imena 15-orice košarkaša na koje računa na Eurobasketu koji će se od 5. do 20. rujna održati u Francuskoj, Latviji, Njemačkoj i Hrvatskoj. S tog će popisa otpasti još trojica košarkaša, no najbitnije za sve ljubitelje košarke je povratak Spanoulisa u reprezentaciju.

Podsjetimo, najbolji grčki košarkaš propustio je lanjsko Svjetsko prvenstvo zbog problema s koljenom, no sada je ponovno spreman pomoći reprezentaciji.

"Radit će po posebnom programu na početku priprema, ali sve u svemu on je u dobroj formi i voljan je pomoći reprezentaciji", rekao je izbornik Grčke.

Uz Spanoulisa najveće zvijezde reprezentacije bit će NBA zvijezda, 'the Greek Freak', Giannis Antetokounmpo, Nikos Zisis, Kostas Papanikolaou i Nick Calathes.

Grčka se dakle nalazi u skupini C zajedno s Hrvatskom, Makedonijom, Gruzijom, Slovenijom i Nizozemskom.

Grčki popis za Eurobasket:

Nikos Zisis (Fenerbahce); Vassilis Spanoulis (Olympiacos Piraeus); Yannis Bourousis (Real Madrid); Kostas Kaimakoglou (Unics Kazan); Giorgos Printezis (Olympiacos Piraeus); Nick Calathes (Memphis Grizzlies); Kostas Papanikolaou (Houston Rockets); Kostas Sloukas (Olympiacos Piraeus); Stratos Perperoglou (FC Barcelona); Kostas Koufos (Memphis Grizzlies); Vangelis Mantzaris (Olympiacos Piraeus); Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks); Vlantimir Giankovits (Panathinaikos); Zisis Sarikopoulos (AEK Athens); Dimitris Agravanis (Olympiacos Piraeus).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider