Košarka
SPORTOVI
Košarka
Još je jedan upitnik

Grčka i Italija izborile kvalifikacije za Olimpijske igre

Košarkaške reprezentacije Grčke i Italije ostvarile su pobjede u razigravanju od petog do osmog mjestna na završnici EuroBasketa u Lilleu osiguravši tako mjesto u kvalifikacijama za OI u Rio de Janeiro.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Grčka je pobijedila Latviju 97:90, dok je Italija bila bolja od Češke 85:70. Grke su do pobjede predvodili Yannis Bourousis sa 20 koševa i šest skokova, Vassilis Spanoulis sa 16, te Nick Calathes i Giannis Antetokounmpo sa po 15 koševa. U latvijskim redovima najefikasniji su bili Kristaps Janicenoks sa 22 i Mareks Mejeris sa 14 koševa.

U drugom dvoboju Talijani su utakmicu prelomili u trećoj četvrtini koju su dobili 32:17. Italiju su do pobjede predvodili Andrea Bargnani sa 21 košem, te Alessandro Gentile i Danilo Gallinari sa po 15 koševa. Kod Čeha najefikasniji je bio Jan Vesely sa 26 koševa i 12 skokova.

Finalisti EP-a izborit će direktan plasman na OI u Rio de Janeiro iduće godine, dok idućih pet reprezentacija osigurava mjesto u kvalifikacijama za OI. O tome tko će biti sedmi i izboriti vizu za kvalifikacijski turnir odlučit će Češka i Latvija u međusobnom susretu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider