Košarka
SPORTOVI
Košarka
Repriza lanjskog finala

Galatasaray dobio Partizan: Poznati parovi četvrtfinala Eurolige

Nakon što su odigrane utakmice u Istanbulu i Kaunasu poznati su svi četvrtfinalni parovi košarkaške Eurolige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije petka je bilo otvoreno još samo jedno mjesto u četvrtfinalu, a ugrabio ga je Galatasaray koji je pred svojim navijačima pobijedio Partizan sa 64:55. U slučaju poraza Turaka, dalje bi prošao ruski Lokomotiv Kuban, no klub iz Istanbula nije dozvolio iznenađenje u zadnjem kolu skupine F. Kontrolirao je utakmicu praktički od samog početka i na koncu ugrabio četvrto mjesto koje mu u četvrtfinalu donosi dvoboje protiv Barcelone. Najbolji je protiv Partizana bio Manučar Markoišvili sa 16 koševa, a po 13 su dodali Zoran Erceg i Furkan Aldemir.

Nepoznanica je u skupini F bila i kome će pripasti prvo mjesto. Real Madridu je za takav doseg trebala pobjeda u Kaunasu protiv Žalgirisa, ali to se nije dogodilo. Domaći su slavili s 87:80 i ostavili Madriđane na drugom mjestu što znači da će u četvrtfinalu igrati protiv aktualnog europskog prvaka Olympiacosa. Klub iz Pireja je u lanjskom finalu bio bolji upravo od Reala (100:88).

Real u petak nije imao rješenja za Justina Dentmona koji je zaključio dvoboj s 36 koševa (trice 7-11), pet skokova i tri asistencije. Za goste je 23 koša ubacio Sergio Llull, a hrvatski reprezentativac Dontaye Draper je igrao 22 minute, te upisao četiri poena, skok i tri asistencije.

Prvi u skupini F je tako moskovski CSKA koji u četvrtfinalu ide na Panathinaikos, dok preostali par čine Armani Milano i Maccabi.

Euroliga, Top 16, 14. kolo:

skupina E

Unicaja - Armani Milano (kasnije)

Redoslijed: 1. Barcelona 12-2, 2. Armani Milano 10-3 (-1), 3. Olympiacos 8-6, 4. Panathinaikos 7-7, 5. Fenerbahče 6-8, 6. Unicaja 5-8 (-1), 7. Laboral Kutxa 5-9, 8. Anadolu Efes 2-11

skupina F

Žalgiris - Real Madrid 87:80

Galatasaray - Partizan 64:55

Redoslijed: 1. CSKA 12-2, 2. Real Madrid 11-3, 3. Maccabi 8-6, 4. Galatasaray 7-7, 5. Lokomotiv 7-7, 6. Bayern 5-9, 7. Partizan 4-9 (-1), 8. Žalgiris 2-12

Parovi četvrtfinala:

Barcelona - Galatasaray

Armani Milano - Maccabi

CSKA - Panathinaikos

Real Madrid - Olympiacos

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider