Košarka
SPORTOVI
Košarka
Prekinut Indianin niz kod kuće

Furiozni Miami vratio prednost domaćeg terena

Košarkaši Miami Heata ekspresno su vratili prednost domaćeg parketa izgubljenu u 2. utakmici finala Istočne konferencije NBA lige. Na prvom gostovanju kod Indiane slavili su 114-96...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pacersi su u pravom smislu riječi osjetili bijes aktualnih prvaka NBA lige u trećoj finalnoj utakmici Istoka. To je nakon susreta priznao i sam trener Frank Vogel:

''Oni su jedna od najboljih momčadi koje je liga ikada imala. Ako ih ne čuvate koncentrirano svih 48 minuta napravit će vam isto što i nama večeras. No, čak i kada ih savršeno čuvate, oni i dalje pronalaze put do koša'', rekao je pomalo razočarani Vogel, čija je momčad ispustila potvrditi napravljeni break iz prošle utakmice.

Miami je u noći s nedjelje na ponedjeljak jednostavno bio predobar. U prvoj je četvrtini momčad Erika Spoelstre ubacila 34 poena, čime je izjednačila klupski rekord u doigravanju, dok je na poluvrijeme otišla sa 70 koševa na svom kontu, što je pak apsolutni klupski rekord u doigravanju.

Za razliku od utakmice broj 2 kada je LeBron James ubacio 36 poena, ali nije imao pomoć svojih suigrača, ovoga je puta stavio svega 22 koša, ali su zato bila raspoložena čak petorica drugih igrača.

Što se početne petorke tiče svi su bili dvoznamenkasti po broju poena! Dwyane Wade je ubacio 18 koševa, Chris Bosh 15, Mario Chalmers 14, a Udonis Haslem 17 poena. Chris Andersen je još jednom dodao snažan impuls s klupe zabivši devet poena, te je za 22 minute uhvatio čak devet skokova (najviše u momčadi). Zanimljivo, Andersen nije promašio još od polufinala konferencije, te je trenutno na nizu od 16 ubačaja zaredom!

James je još jednom bio sjajan u napadu, gdje je vrlo pametno koristio fizičku prednost u odnosu na svom čuvara Paula Georgea, te leđnom tehnikom upisao svih sedam ubačaja u prvom poluvremenu! U drugom se "primirio", no tada su stvar u svoje ruke preuzeli "sporedni igrači".

Indiana je imala dobru seriju početkom treće četvrtine kada je smanjila prednost na svega 78-71, no nova serija Miamija (21-6) ubrzo je riješila pitanje pobjednika. Treba napomenuti da je Miami, iako je imao čak devet skokova manje (36-45), nadigrao Pacerse pod koševima ubacivši 52 naspram 36 poena! Recimo i da je ovom pobjedom prekinut niz nepobjedivosti Indiane u doigravanju na svom parketu (stao na 6), ali je istovremeno nastavljen Miamijev niz gostujućih pobjeda (5).

Četvrta utakmica igra se u utorak, također u Indiani. (TS)

NBA doigravanje, Istočna konferencija, 3. utakmica:

Indiana - Miami 96-114 (West 21k, 10s, Hibbert 20k, 17s / James 22k, 4s, Haslem 17k, 7s, Wade 18k, 8a)

Miami vodi u seriji s 2-1

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider