Košarka
SPORTOVI
Košarka
Gdje će biti EP?

Francuzi žele Eurobasket koji je trebao biti u Ukrajini

Iz Francuskog košarkaškog saveza (FFBB) su potvrdili da žele preuzeti organizaciju Europskog prvenstva koje bi se sljedeće godine trebalo održati u Ukrajini...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Politička kriza koja je zahvatila Ukrajinu, mogućnost rata, ali i malo ozbiljnih koraka dosad poduzetih u pripremama za Eurobasket, nagnali su europsku FIBA-u da počne razmišljati o premještanju natjecanja. Takva se opcija sve češće spominje, a počeli su se javljati i savezi koji su voljni preuzeti organizaciju.

''Prije nekog vremena sam pustio probni balon da vidim imamo li sposobnosti brzo i dobro organizirati barem prvi krug Eurobasketa. A sada sam siguran da to možemo napraviti. I zato sam FIBA-i potvrdio našu kandidaturu. Situacija je još uvijek osjetljiva jer je Ukrajina već platila dio kotizacije FIBA-i tako da se sigurno neće odreći EP-a bez reakcije'', izjavio je za L'Equipe predsjednik FFBB-a Jean-Pierre Siutat.(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider