Košarka
SPORTOVI
Košarka
Zadnji nastup Parkera

Francuska razbila Srbiju i osvojila broncu

Košarkaši Francuske nisu uspjeli pred svojim navijačima obraniti naslov prvaka Europe, ali su u nedjeljnoj borbi za brončano odličje svladali Srbiju sa 81-68 (16-16, 21-16, 21-12, 22-24) pred 24.092 gledatelja na stadionu Pierre Mauroy u Lilleu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Francuzi su odlučujuću prednost stvorili u trećoj četvrtini dvoboja, kad su došli i do najveće prednosti na utakmici, +16 (58-42) u 29. minuti. Košarkaši Srbije pokušali su taj zaostatak nadoknaditi u posljednjoj dionici, ali najbliže što su došli bio je zaostatak od 9 koševa.

Francuski izbornik Vincent Collet imao je znatno više raspoloženih igrača od kolege mu Aleksandra Đorđevića, a Francuzi su pokazali i puno više želje za osvajanjem medalje. Domaću reprezentaciju su do pobjede predvodili Nando De Colo s 20 koševa i 4 asistencije. Po 15 poena postigli su Evan Fournier i Rudy Gobert koji je tome dodao još 14 skokova i tri blokade. Tony Parker je svoj posljednji nastup za Francusku na EuroBasketu završio s 13 poena i 4 asistencije.

Strijelce srpske reprezentacije predvodio je Bogdan Bogdanović s 14 poena, Nemanja Bjelica postigao je 12 koševa, a Miroslav Raduljica 11 uz 8 skokova. Miloš Teodosić je ubacio samo tri poena iz slobodnih bacanja i promašio svih devet šuteva iz igre.

Francuzima je ovo šesta bronca na europskim prvenstvima. U Sloveniji 2013. bili su europski prvaci, a na putu prema obrani naslova u polufinalu ih je zaustavila Španjolska.

Španjolci će se od 19 sati boriti protiv Litve za zlatno odličje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider