Košarka
SPORTOVI
Košarka
Ostvarili san generacije

Francuska prvi puta prvak Europe! Parker i društvo u finalu razbili Litvu!

Košarkaši Francuske pobijedili su Litvu 80-66 u finalu Europskog prvenstva u Sloveniji, osvojivši prvi veliki naslov u povijesti...

Držali su se Litavci ravnopravno, na trenutke i bolje u finalu, sve do 17. minute, kada su Francuzi vodili s minimalih 36-34. Do kraja poluvremena, međutim, Francuzi su ubacili 15, a Litavci niti jedan koš. Do kraja utakmice nije više bilo neizvjesnosti.

>> Bogdanović u petorci Eurobasketa, Parker MVP prvenstva!

>> Hrvatska ostala bez medalje: Španjolska nas ponovno razbila!

Litavske su se šanse izgubile nakon što je s nezaustavljivom napadačkom igrom stao Linas Kleiza, odnosno nakon što su treneri počeli odmarati udarne petorke.

Nicolas Batum bio je igrač utakmice sa 17 koševa, šest skokova i dvjema osvojenim loptama. Boris Diaw dominirao je pod obručima u drugom poluvremenu završivši utakmicu s 15 koševa, šest skokova i četirima asistencijama, dok je Tony Parker dodao 12 poena.

Kod Litavaca je Linas Kleiza ubacio 20 poena uz pet skokova.

Repriza finala iz Stockholma 2003. godine zapravo i nije bio finale. Francuzi su ga odradili polufinalnom pobjedom protiv Španjolaca nakon produžetka. (TS)

Eurobasket, utakmica za 3. mjesto:

Španjolska – Hrvatska 92-66

finale:

Francuska - Litva 80-66

Jeste li zadovoljni s četvrtim mjestom na Eurobasketu?

Ukupno glasova:

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider