Košarka
SPORTOVI
Košarka
U finalu protiv SAD-a

Fantastičan uspjeh: Hrvatska bez najboljih igrača napravila senzaciju

Hrvatska košarkaška reprezentacija do 19 godina starosti plasirala se u finale košarkaškog Svjetskog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska košarkaška reprezentacija do 19 godina starosti plasirala se u finale Svjetskog prvenstva koje se igra u grčkom Heraklionu nakon što je u subotu u polufinalu svladala vršnjake iz Turske sa 91-56 (22-12, 22-16, 27-17, 20-11).

Odabranici izbornika Ante Nazora u finalu će igrati protiv košarkaša SAD koji su u drugom polufinalnom ogledu bili bolji od Grčke 82–76.

Hrvatska je krenula silovito i već je prvu četvrtinu završila sa 10 koševa prednosti. Kako je utakmica odmicala prednost Hrvatske se samo povećavala do konačnih 35 poena razlike.

Hrvatska u Heraklionu igra bez dvojice vrlo važnih igrača Dragana Bendera i Ante Žižića. No, briljirao je Marko Arapović sa 25 koševa, 15 skokova i 6 asistencija. Ivica Zubac upisao je 20 poena i 9 skokova, Nik Slavica ubacio je 17, a Luka Božić 15 koševa.

Kod Turske najbolji je bio Egemen Guven sa 12 koševa.

Hrvatskim je već plasmanom u finale ostvarila veliki uspjeh, može se reći i malu senzaciju.

Naime, Hrvatska nastupa bez trojice najvažnijih igrača, Žižić i Mazalin su ozlijeđeni, a Bender, za mnoge najbolji svjetski igrač u ovom godištu, propustio je turnir zbog sukoba na relaciji HKS – igračev sponzor.

"Znali smo da Turska baš i ne igra najuvjerljivije. No, kako god, bili su jaki na svim pozicijama, ipak su prvaci Europe. Osvetili smo im se na najbolji mogući način i otkrili smo njihove nedostatke. Zaista smo odlično pripremili utakmicu. Cijeli susret smo bili borbeni i koncentrirani, jednostavno smo kontrolirali sve od samog početka," kazao je Nazor nakon utakmice. Mladi hrvatski košarkaši su se tako osvetili Turcima za prošlogodišnji poraz u polufinalu U-18 Europskog prvenstva.

Hrvatska i SAD već su igrali međusobno u skupini. Amerikanci su slavili 103-81.

Finale Svjetskog prvenstva je u nedjelju u 19:30.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider