Košarka
SPORTOVI
Košarka
Nadaju se čudu

Drama u Pireju: Grci se ne predaju, smanjili su protiv Reala!

Košarkaši Olympiacosa, branitelji naslova europskog prvaka, pobijedili su na svom parketu Real Madrid 78-76 u trećoj četvrtfinalnoj utakmici Eurolige, čime su smanjili prednost ''kraljeva'' na 2-1…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U sudaru klubova koji su prošle sezone u londonskoj O2 Areni igrali finalnu utakmicu, Real Madrid je dobio obje utakmice pred svojim navijačima, ali je Olympiacos u prvom ogledu u Pireju iskoristio domaći parket i zadržao nadu za prolazak.

Domaćini su gotovo cijelo vrijeme vodili, a u drugoj četvrtini imali su i 13 koševa prednosti. Na odmor su ponijeli prednost 45-38. Držao je domaćin vodstvo sve do zadnje minute, kada je Rodriguez poentirao za prednost Reala 74-73. Uzvratio je Printezis tricom 29 sekundi prije kraja, nakon čega je bilo dosta promašaja s crte slobodnih bacanja. Reyes je ubacio samo jedno za goste za smanjenje na 76-75, Petway je promašio oba, a Rodriguez pogodio samo jedno za poravnanje na 76-76. Kostas Sloukas bio je mirne ruke šest sekundi prije kraja i pogodio je oba slobodna bacanja za 78-76, nakon čega je Sergio Llull promašio oba za Real Madrid.

Bryant Dunstin s 21 košem i 9 skokova, te Vassilis Spanoulis sa 17 koševa predvodili su domaćina. Obojica su upisali po 4 asistencije. Sergio Rodriguez s 19 i Rudy Fernandez s 18 koševa bili su najbolji strijelci kod Real Madrida.

Četvrta utakmica igra se za dva dana u Pireju, a eventualna peta na rasporedu je 25. travnja u Madridu. (TS) 

Euroliga, četvrtfinale, treće utakmice:

 

Olympiacos – Real Madrid 78-76 (1-2 u seriji)

Maccabi Tel Aviv – Emporio Armani 75-63 (2-1 u seriji)

Panathinaikos – Barcelona 65-59 (1-2 u seriji)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider