Košarka
SPORTOVI
Košarka
Važne pobjede

Fener deklasirao Real, CSKA teško protiv Zvezde

Fenerbahce je deklasirao Real Madrid 100-78, dok je CSKA pobijedio Crvenu zvezdu 77-76.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U drugom susretu četvrtfinalne serije Eurolige košarkaši Fenerbahčea su u Istanbulu deklasirali Real Madrid 100-78 i u seriji na tri pobjede poveli 2-0.

Sa 2-0 je poveo i CSKA nakon što je u Moskvi pobijedio Crvenu zvezdu 77-76.

Fener je nakon prve četvrtine imao 13 koševa viška (27-14), a do poluvremena je prednost narasla na velikih 25 koševa razlike (54-29). U nastavku susreta Turci su rutinski sačuvali veliku prednost. Fenerbahče su do pobjede predvodili Ekpe Udoh sa 18, Nikola Kalinić sa 17, te Bogdan Bogdanović sa 16 koševa. Kod Reala najefikasniji su bili Sergio Rodriguez sa 15 i Luka Dončić sa 10 koševa. Treća utakmica je u utorak, 19. travnja u Madridu.

Nakon što je u utorak slavio 84-74, CSKA je u drugom susretu nakon dramatične završnice pobijedio beogradski sastav 77-76. Crvena zvezda je 19 sekundi prije kraja susreta imala napad za pobjedu, no Stefan Jović je pogriješio načinivši korake. Zvezda je vodila veći dio prve četvrtine, u drugoj je imala i šest koševa viška (48-42), da bi na odmor otišla sa četiri koša prednosti. U trećoj četvrtini je CSKA okrenuo rezultat, a potom u posljednjoj dionici stigao i do vodstva od sedam razlike (69-62). Ipak, Crvena zvezda je tri minute prije kraja izjednačila (70-70), a 70 sekundi prije kraja susreta i povela (75-74). U neizvjesnoj završnici pobjeda je ipak pripala ruskom sastavu.

CSKA su do pobjede predvodili Kyle Hines sa 19, te Nando de Colo i Cory Higgin sa po 13 koševa. U gostujućim redovima najefikasniji su bili Stefan Jović sa 15 koševa i sedam asistencija, te Tarence Kinsey i Marko Simonović sa po 14 koševa. Treća utakmica je u Beogradu u ponedjeljak, 18. travnja.

U petak, 15. travnja druge utakmice će odigrati Lokomotiv Kuban i Barcelona, te Laboral Kutxa - Panathinaikos. Nakon prvih utakmica u vodstvu su Lokomotiv i Laboral Kutxa.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider