Košarka
SPORTOVI
Košarka
kakva serija

Euroliga: Crvena zvezda nastavlja "skalpirati" europske prvake, pao i CSKA

Košarkaši Crvene zvezde još su jednom zadivili košarkašku Europu svojom predstavom na domaćem parketu

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U susretu 15. kola košarkaške Eurolige Anadolu Efes, kojeg vodi bivši hrvatski izbornik Velimir Perasović, poražen je u Istanbulu od Real Madrida 78-80.

Pobjednički koš zabio je Gustavo Ayon 32 sekunde prije kraja susreta. Efes je imao priliku izjednačiti, no promašio je dva napada. Prvo je Tyler Honeycutt 19 sekundi prije kraja promašio tricu, a tri sekunde prije kraja Thomas Heurtel je promašio šut za produžetak.

U gostujućim redovima najefikasniji su bili Luka Dončić sa 17 koševa i devet asistencija i Rudy Fernandez sa 14 koševa, dok je Amerikanac s hrvatskom putovnicom Dontaye Draper zabio tri koša uz tri asistencije. Efes su predvodili Brandon Paul sa 16 koševa, te Derrick Brown i Bryant Dunston sa po 14 koševa.

Efesu je to bio osami poraz, a Realu deseta pobjeda.

Za iznenađenje večeri pobrinuli su se košarkaši Crvene zvezde koji su u Beogradu pobijedili europskog prvaka CSKA 78-67. Beogradski sastav su do pobjede predvodili Ognjen Kuzmić sa 16 koševa, Marko Simonović sa 14 i Charles Jenkins sa 11 koševa. Kod gostiju najefikasniji je bio Andrej Voroncevič sa 21 košem.

Crvenoj zvezdi je to bila sedma pobjeda, dok je CSKA upisao treći poraz u 15 utakmica. Treba naglasiti da je u posljednje tri domaće utakmice Zvezda slavila protiv tri posljednja osvajača Eurolige! Najprije je pao Maccabi iz Tel Aviva, zatim madridski Real, a sada i CSKA.

Olympiakos je u Pireju pobijedio Fenerbahče 71-62. Matt Lojeski sa 14 i Ionnis Papapetrou sa 12 koševa bili su najefikasniji u pobjedničkim redovima, dok je goste predvodio Jan Vesely sa 22 koša i 10 skokova.

Grcima je to bila deseta pobjeda, a Feneru šesti poraz.

Na vrhu ljestvice i dalje se nalazi CSKA (12-3) ispred Real Madrida i Olampiakosa (10-5).
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider